Premiul Publicului la Festivalul Filmului Francez 2015

Festivalul Filmului Francez, organizat de către Institutul Francez din România și Ambasada Franței în perioada 30 octombrie – 8 noiembrie, lansează și la ediția din acest an secțiunea Competiția tinerilor regizori, a cărui scop este să aducă în lumina reflectoarelor regizorii aflați la primul lungmetraj. 

Fidel politicii de promovare a talentelor şi a tinerilor regizori, Festivalul Filmului Francez prezintă în secțiunea Competiţia șapte premiere pline de promisiuni, iar publicul are posibilitatea de a vota câștigătorul. Filmul laureat va primi Premiul Publicului TV5Monde / RFI Romania / GDF SUEZ al Festivalului de film francez 2015 și va beneficia de sprijin pentru difuzarea în cinematografele din România. Prin vot publicul poate caștiga 2 difuzoare portabile pentru smartphones Orange și 3 aparate de cafea Nescafé Dolce Gusto oferite ca premiu prin tragere la sorți.
 
Filmele pot fi votate accesând pe jevote.ro.
 
"Fidélio, l'Odyssée d'Alice" de Lucie Borleteau

 
"Voyage en Chine" de Zoltan Mayer

 
"Qui Vive" de Marianne Tardieu

 
"Tristesse Club" de Vincent Mariette

 
"Le Challat de Tunis" de Kaouther Ben Hania

 
"Gaz de France" de Benoît Forgeard

 
"Respire" de Mélanie Laurent

 
Organizatori: Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România
Co-organizatori: Alianța Franceză din Brașov, Centrul Cultural Reduta, Alianța Franceză din Constanța, Cityplex Mall Constanța, Centrul Cultural Francofon din Buzău, Librăria Habitus
Parteneri principali: Orange, BRD, Dacia, Groupama Asigurări, Engie
Parteneri: Tarom, Nescafe, Carrefour, Gerard Darel, Kolectiv
Parteneri media: TV5MONDE, RFI, TVR, Radio România Internațional, Prodcens Media, Phoenix Media, Blitz TV, Europa Cinemas, Cinemagia, CinemaRX, B365, DOR, WebCultura, Postmodern, Iqool, Ziarul  Metropolis, Igloo, Calendarul Copiilor, Melc Codobelc, Urban Kid
Parteneri evenimente speciale: Club Control, Green Hours, Tucano Cafee, Kidodent, Chez Elvire, Improvisneyland
Cu sprijinul: Acid, Cahiers du Cinéma și MasterPrint
 
Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete, cu o oră înaintea proiecției, de la librăriile Anthony Frost și Kyralina, în timpul programului de lucru cu publicul, precum și online pe eventbook.ro/elvirepopesco.
 
Program și detalii filme: http://issuu.com/ifbucarest/docs/fff_2015
Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/1693931324177233/

0 comentarii: