Artist In Residence I Paolo Profeti European Collective - 3 decembrie

Paolo Profeti, saxofonist și compozitor italian ce a devenit în ultimii ani o parte integrantă a scenei românești de jazz, prezintă „Paolo Profeti European Collective – ELETTRICO”, pe 3 decembrie, ora 19.30, la ARCUB în cadrul programului curatoriat de Lucian Ban - Artist In Residence.

Noul său proiect debutează în cadrul stagiunii Artist in Residence și aduce împreună doi muzicieni italieni – saxofonistul leader și toboșarul Alessandro Rossi, unul dintre cei mai apreciați exponenți ai noii generații a jazz-ului european – şi excepţionalii jazz-mani români: Sorin Romanescu la chitară, Florian Radu la trombon și Michael Acker la bass.

În 2015 Paolo Profeti a lansat la casa de discuri Fiver House Records, cu deosebit succes la critică și public albumul “Waiting for Bucharest” şi după succesul turneului național de lansare a prezentat quintetul său la prestigiosul Nardis Jazz Club în Istanbul, și a participat la Transilvania Jazz Festival 2015 precum şi în avanpremiera celei de-a opta ediţii a Green Hours Jazz Fest.

Pornind de la un univers de referinţă jazz-istic tradiţional, amplu, întinzându-se de la matricea post-Coltrane-iană până la muzica mediteraneană şi contemporan europeană, colectivul dezvoltă în prezent un nou concept, avangardist, în care îşi găsesc locul elemente electronice, precum și momente improvizatorice radicale, apropiate de free. Electronica nu este utilizată numai pentru aportul său coloristic aparte, ci mai ales ca element destabilizant, ca mijloc pentru a schimba în mod neaşteptat atmosfera, spectrul compoziţional, sonorităţile, viziunile, starea de spirit…

Biletele în valoare de 35 lei (25 lei reducere pentru elevi, studenți, pensionari) pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB str. Lipscani 84-90 sau online, pe arcub.ro, bilet.ro.

0 comentarii: