PSIHOatelier: Femeia si alchimia ei | frumusete, durere, putere



PSIHOatelier: Femeia și alchimia ei – frumusețe, durere și  putere | cu Otillia Mantelers, expert în parenting
29 noiembrie 2016, de la orele 19.00, la Journey Pub (str. George Enescu nr. 25, Piața Romană)

FB: https://www.facebook.com/events/779560028862035/
* pentru detalii legate de înscrierea la acest atelier: Simona Ghenea, filipsim@yahoo.com
** înscrierile se fac exclusiv la adresa: http://otiliamantelers.ro/femeia_si_alchimia_ei/‎  - costurile de participare sunt de 80 de ron

____Otilia Mantelers, expert în parenting___
Otilia este instructor Parenting by Connection, trainer de Playful Parenting și specialist în joaca terapeutică cu copiii de la 0 la 10 ani. De asemenea, Otilia este curator de conferințe internaționale de parenting și de cuplu.
www.Otiliamantelers.ro

____PSOHOatelier_____
Parfumul unei femei este unul care, atunci când îl lași să te învăluie, te conduce într-o lume complicată, cu ferestre de lumină și uși misterioase, cu zâmbete și mângâieri tandre. O lume cu dulceață, grijă și bunătate, cu frumusețe și cochetărie. Dar și cu gelozie închisă în cufere cu lacăte ruginite, care vrea să iasă și ea la iveală, dar despre care nu e voie să se vorbească nicăieri? O lume în care s-au strâns resentimente pentru prea puțina grijă primită. O lume în care furia e ascunsă cu înverșunare și multă teamă. Este lumea sofisticată a femeii. Și despre această lume am simțit să mă văd cu voi să povestim.

Ați observat cum noi, femeile avem tendința să ne cerem iertare excesiv, ca și cum ne-am scuza în fața tuturor pentru simplul fapt că existăm? Din copilărie, o femeie a învățat că trebuie să se mulțumească cu puțin, să se sacrifice, să pună nevoile celorlalți înaintea propriilor nevoi. Am învățat să avem grijă de ceilalți, de relații, dar de noi însene nu. Nu știm să primim, ne e teamă să cerem, să nu supărăm, să nu fim certate pentru că suntem prea bune. Uneori devenim masculine datorită job-ului pe care îl avem, ceea ce e dureros pentru relația cu partenerul. Una din cele mai cunoscute cercetătoare a sinelui femeii, Dr. Harrier Lerner spunea despre noi, femeile că de mici am fost dirijate să învățăm că furia e dușmanul nostru, iar starea de victimă este cea care ni se potrivește cel mai bine. Am învățat să reprimăm furia și să o înlocuim cu sentimentul de vinovăție.

Nici bărbaților nu le este mai ușor. Un bărbat a trebuit să învețe când era băiețel că e prea zgomotos, că ocupă prea mult spațiu și că trebuie să se restrângă cu manifestările lui debordante și pline de energie. A învățat că a fi trist nu e masculin, dar a fi furios da. A crescut știind de mic că, atunci când va fi mare, va trebui să aibe cel mai bun serviciu, pentru că altfel nu e bărbat. 

Cum ar fi ca femeile să se mulțumească cu nimic mai puțin decât TOTUL? Cum ar fi ca femeile să se reîmprietenească cu furia și să o privească ca pe o luminiță către o durere veche? Să învețe ca într-o relație să nu se mai axeze doar pe “noi”, ci și pe sine? 

Cum ar fi să acceptăm diferențele dintre femei și bărbați și să ne reamintim un adevăr rostit de Alison Armstrong – “Siguranța femeilor se află în conectare. Siguranța bărbaților în a produce și a oferi”?

Programul serii de 29 noiembrie
Despre femeie, despre lumea și alchimia ei fascinantă vreau să vorbesc cu voi marți 29 noiembrie 2016 la Journey Pub. Și despre:
Evenimentele din viața noastră care ne-au făcut să renunțăm la noi însene și să facem pe plac celor din jur.
Cum să învățăm să cerem ce vrem și ce ni se cuvine (de ce ne e teamă să cerem – o mărire de salariu, timp pentru noi, un proiect care ne place, atenție etc). Aici vom face un exercițiu de listening partnership.
De ce există competiția între femei și cum putem să o transformăm în comuniune?
De asemenea, voi aborda pe scurt și diferențele dintre femei și bărbați. Spre exemplu faptul că peste 99% din codul genetic al femeilor și bărbaților este exact la fel, însă acel procent care rămâne face ca diferențele dintre noi să pară colosale. Nu de multe ori spun bărbații despre femei că sunt complicate, iar femeile despre bărbați că e greu să ajungi la ei. E un adevăr aici.
 
Date de contact pentru detalii legate doar de acest atelier: Simona Ghenea, filipsim@yahoo.com
Înscrierile se fac exclusiv la adresa: http://otiliamantelers.ro/femeia_si_alchimia_ei/‎ 

Organizatori: echipa Journey Pub și echipa Otiliei Mantelers
Parteneri media: RRC – Orasul Vorbeste, Mamapetoc.ro, Bookblog.ro, Literaturapetocuri.ro, Filme-carti.ro, RomaniaPozitiva.ro, UrbanThings.ro, RoEvent.ro, JudyFlorescu.com, Urban.ro

0 comentarii: