Demain Le Film la Bucureşti - Caravana Guerilla Verde ediţia XIV

La cererea publicului, cel mai bun documentar al anului revine în Bucureşti la Cinema Elvira Popescu pe 12 decembrie, ora 19.00. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Puteţi face rezervări pe paginile Guerilla Verde şi Media Image Factory, pe pagina evenimentului sau ne puteţi scrie la office@imagefactory.ro.

Documentarul Demain/Ziua de Mâine, un film produs și regizat de Cyril Dion alături de Mélanie Laurent - pe care o știm din Inglorious Basterds, Now You See Me, By the Sea, sau Concertul lui Radu Mihăileanu - încearcă să răspundă acestor întrebări. Filmul a inaugurat Conferința pentru climă a ONU, celebra COP2 de la Paris din 2015, iar anul acesta a obținut Premiul César pentru
cel mai bun film documentar.

Demain nu este un documentar ecologic, este o privire asupra societăţii, aşa cum ar putea fi mâine. Filmul începe de la un studiu ştiinţific publicat în revista Nature, în 2012. Acesta, destul de devastator, anunță o prăbușire generală a ecosistemelor noastre, deci şi sfârșitul condițiilor de viață stabile pe Pământ. Ca răspuns, Cyril Dion și Mélanie Laurent împreună cu o echipă de alte patru persoane Alexandre, Laurent, Raphäel şi Antoine, toţi în jur de 30 de ani, pleacă în 10 țări (Franţa şi Insula Réunion, Elveţia, SUA, Marea Britanie, Danemarca, Belgia, Finlanda, Norvegia, Islanda, India) să ancheteze ce ar putea provoca această catastrofă, cum ar putea fi ea evitată şi să exploreze lumea în căutarea de soluţii capabile să salveze generaţiile viitoare. În timpul călătoriei, ei întâlnesc pionierii ce reinventează agricultura, energia, economia, democrația și educația.

Parteneri: Mai Mult Verde, Green Tips, Carturesti, Let’s Do It, Romania!, Fundaţia Civitas pentru Societatea Civilă, Casa Municipală de Cultură Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Primăria Municipiului Iaşi, Primăria Municipiului Braşov, Primăria Municipiului Timişoara, Centrul Cultural Reduta, Brașov.

0 comentarii: