„Trei săptămâni în Anzi“ cu Marius Chivu – lectură şi dezbatere

Vă invităm la Librăria Humanitas de la Cişmigiu marţi, 29 noiembrie, ora 19, la o seara de lectură publică: Marius Chivu va citi din noua sa carte „Trei săptămâni în Anzi“, recent apărută la Editura Humanitas.

Lectura va fi urmată de discuţii cu autorul, sesiune de autografe şi o degustare de vinuri asigurată de Macedonia21 şi Crama Bauer.

„Aveam în cap de multă vreme America de Sud şi Peru, iar câteva nopti de surfing pe Internet m-au ajutat să mă decid asupra unor obiective interesante şi, pe cât posibil, mai putin turistice. În primul rând Machu Picchu, pentru care însă am ales cel mai lung şi mai dificil traseu: Choquequirao, despre care toată lumea spunea că e neatractiv pentru turismul de masă. În al doilea rând, dar, poate, cel mai important: Nevado Mismi (5597 m), muntele unde se afla izvorul Amazonului.
Oamenii au călătorit şi au facut marile descoperiri înainte de epoca digitală, folosind busole, hărţi incomplete şi propriile simţuri. Şi ce plăcere sa foloseşti o harta de hârtie! Fragilitatea ei, gestul amplu al desfăşurării, punerea degetului pe un punct minuscul şi exerciţiul imaginaţiei de a estima distanţele, de a completa tot ce nu se vede, de a «întrevedea» geografia reală, apoi momentul în care, ajuns în cele din urma la destinaţie, locul căutat îşi etalează dimensiunile, întotdeauna surprinzatoare, sub privirea ta entuziastă! Că să pleci la drum nu ai nevoie de aplicaţii, ai nevoie de aplecare.“ (Marius Chivu)


Fb event: https://www.facebook.com/events/1825541024394612

0 comentarii: