LIM – Less is More – platforma europeana de dezvoltare de scenarii pentru filme cu buget limitat

"Inamicul artei este absența limitărilor” (Orson Welles)
Less is More | platformă europeană de dezvoltare de scenarii pentru filme cu buget redus
Deadline-ul pentru aplicații din România: 8 ianuarie 2017.


Ce-ar fi dacă micșorarea bugetului unui film ar deveni un impuls pentru  creșterea creativității și pentru dezvoltarea unui scenariu mai puternic? Și asta fără a pune presiunea reducerii bugetului pe umerii întregii echipe artistice, de producție sau post-producție? Dacă nu ar mai exista compromisuri, frustrări și proiecte ratate din cauza restricțiilor care țin de buget? Dacă asumarea limitărilor financiare poate fi folosită în avantajul creativ al produsului final?

Cine poate să aplice?

Scenariști și regizori-scenariști din Europa, cu o filmografie care să cuprindă filme de scurt metraj sau lung metraj (un maxim de două filme de lung metraj realizate până acum) și care doresc să dezvolte un lung metraj prin prisma unui buget limitat (până în 500.000 euro)
Scenariști și / sau regizori-scenariști aflați la primul, al doilea sau (maxim) al treilea film de lung metraj de ficțiune, cât și artiști care provin din teatru, film film documentar sau arte vizuale
Producători de film interesați să aprofundeze partea de dezvoltare a unui proiect de film de lung metraj cu buget limitat (partea de consultanță de scenariu)

Detalii LIM
Proiectul se desfășoară sub forma unei rezidențe de creație ce se întinde pe parcursul a 8 luni. 
Structura LIM cuprinde 3 sesiuni de workshop-uri, cu o durată de 1 săptămână fiecare. 
Workshop-urile urmează să fie organizate în 2017 în 3 țări diferite din Europa: Belgia (5 – 12 martie), România (5 – 13 iunie) și Franța (1 – 8 octombrie). Între cele 3 sesiuni de consultanță, se vor încuraja sesiuni de rescriere, asistate online și intermediate de o platforma VR (realitate virtuală), ce permite comunicarea eficientă între grupuri foarte mari de oameni.

Rezidența de creație este dedicată unui număr de 23 de participanți din Europa, cu 16 proiecte de lung metraj și unui grup de 4 producători de film din Europa.

LIM oferă participanților și un set de două evenimente speciale – unul în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) și unul online, via platforma VR. Ambele evenimente au ca scop prezentarea proiectelor dezvoltate în cadrul LIM producătorilor și profesioniștilor în domeniu din Europa.

Inițiat de Le Groupe Ouest (Franța), LIM se desfășoară cu susținerea Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union, având ca parteneri europeni Asociația Culturală Control N  și Festivalul Internațional de Film Transilvania – TIFF (România), Vlaams Audiovisueel Fonds – VAF (Belgia) și Krakow Festival Office – KBF (Polonia).

Detalii despre LIM găsiți pe site-ul asociației: www.controln.ro.
Aplică acum aici.

0 comentarii: