Ana Ularu și Lucian Iftime, în O intervenție, în regia lui Radu Iacoban, la Teatrul Act



În decembrie Ana Ularu și Lucian Iftime, în O intervenție, cea mai recentă premieră teatrală a lui Radu Iacoban, la Teatrul Act
 
Radu Iacoban, unul dintre cei mai apreciați dramaturgi și regizori tineri, revine în decembrie cu o nouă piesă: O intervenție, de Mike Bartlett, cu Ana Ularu și Lucian Iftime în distribuție. Regizată de Radu, piesa va avea primele două spectacole sâmbătă, 10 decembrie și duminică, 11 decembrie, de la ora 19:30, la Teatrul Act. Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu vârsta sub 16 ani!
 
Traducerea textului îi aparține lui Ionuț Grama. Scenografia este semnată de Iulia Popescu, light designul, de Bogdan Gheorghiu, iar afișul îi aparține lui Adi Bulboacă. Piesa este o producție a Teatrului Act. Durata: 100 de minute (fără pauză).
 
« Ce-i aia o prietenie? », spune Radu. « E treaba aia cand doi oameni se întâlnesc de mai multe ori și vorbesc între ei? E genul ăla de intimitate împărțită în doi? Ar trebui să mă simt altfel dacă am prieteni? Mai reponsabil, mai fericit, mai împlinit? Câți prieteni am cu adevărat? Mai știu eu ce-i aia o prietenie? Amic sau camarad, sau coleg, sau cum?
 
Undeva în adâncul sufletului îmi amintesc că îmi ești prieten pentru că pot să râd cu tine, pentru că pot să te cert, să te înjur și, cel mai important, îmi ești prieten pentru că știu că vei fi disponibil la orice oră din zi și din noapte, atunci când voi avea nevoie de tine », adaugă regizorul.
 
Asta se întâmplă în spectacolul O intervenție. Se oprezează pe viu și fără anestezie o relație umană, cu toate implicațiile ei. Cu haz, cu ură, cu sfaturi, cu emoție, cu disponibilitate și, cel mai important, cu prezența.
 
« Mike Bartlett scrie pentru un public ancorat în realitate », spune Radu Iacoban. « Textele sale stârnesc atât emoția, cât și inteligența publicului, iar O intervenție nu face excepție. Replicile sale au zvâc, incisivitate, umor și emoție. Eu, ca tânăr regizor, am avut grijă să nu distrug coordonatele unei rețete cu succes ateptat. Atunci când ai pe mână un spațiu atât de special cum e Teatrul Act, doi actori mega-talentați - Ana Ularu și Lucian Iftime - și un text fenomenal, treaba mea a fost să ajut, asemenea unui monteur de film, ca ritmul textului și talentul actorilor să ajungă în ochii și simțurile spectatorului la cel mai ridicat nivel posibil. » 
 
Radu Iacoban - actor, regizor, scenarist
Scurtă biografie
 
Radu Iacoban este un autor ale cărui spectacole se joacă în spații cunoscute din mediul teatral bucureștean – Teatrul Național București, Teatrul Mic, Teatrul de Comedie. Piesele sale au fost invitate în Festivalul Național de Teatru, Festivalul Dramaturgiei Românești, Festivalul de Teatru Nou sau Festivalul Pledez pentru Tineri. Anul acesta, Emilia Dobrin a primit în cadrul Galei UNITER, premiul pentru Cea mai bună actriță, pentru rolul din spectacolul Casa cu pisici, scris și regizat de Radu Iacoban.
 
O intervenție
Pagina spectacolului, aici: http://bit.ly/2gyoLQK

Data şi ora: sâmbătă, 10 decembrie și duminică, 11 decembrie, de la ora 19:30
Durata spectacolului: 100 min., fără pauză
Locul: la Teatrul Act (Calea Victoriei 126, București)
Preţul biletului: 40 lei (categoria 1), 35 lei (categoria a doua)
Rezervări online: http://bit.ly/2gnbJWZ
Rezervări telefonice: 0723.10.31.03 / 021.310.31.03
 
Regia: Radu Iacoban
Textul: Mike Bartlett
Cu: Ana Ularu şi Lucian Iftime
Traducerea textului: Ionuț Grama
Scenografia: Iulia Popescu
Light design: Bogdan Gheorghiu
Afiş: Adi Bulboacă
 
O producție a Teatrului Act, 2016.

0 comentarii: