Doua reprezentatii cu “Lacul lebedelor” si pe 16 decembrie la TNB!

La cererea publicului, baletul „Lacul lebedelor” va avea doua reprezentatii si in data de 16 decembrie! Acestea sunt programate cu incepere de la ora 17.00 si respectiv 20.00. Spectacolul mult asteptat se bucura de un succes fulminant si se va juca de patru ori pe scena Teatrului National din Bucuresti, in aceasta iarna! Alte doua reprezentatii vor avea loc pe 12 decembrie.
 
Celebrul balet clasic “Lacul lebedelor” va fi pus in scena de catre Compania de balet clasic din Sankt Petersburg, condusa de reputatul prim balerin si coregraf Andrei Batalov.  Spectacolul, in patru acte, celebreaza traditia scolii ruse de balet, in cea mai pura forma a sa. 
 
https://youtu.be/2EnnT8oQ1PI
 
“Lacul lebedelor” are la baza lucrarea omonima al lui Piotr Ilici Ceaikovski, acesta fiind, de altfel, cel mai cunoscut si indragit balet al compozitorului rus.
Povestea ce face sa tresara inimile spectatorilor inca de la premiera ce a vut loc in anul 1877 pe scena Teatrului Bolshoy din Moscova, este tesuta in jurul printesei Odette, ce a fost blestemata de hainul vrajitor Rothbart sa isi traiasca zilele transformata in lebada. Doar dragostea netarmuita poate spulbera vraja, iar soarta pare sa fie de parte Odettei, cand i-l aduce in cale pe frumosul print Siegfried, care se indragosteste iremediabil de ea. Flacara sperantei se stinge insa, cand Siegfried cade prada siretlicurilor vrajitorului si ii jura credinta fiicei acestuia, Odile, pe care o confunda cu Odette.  Ce se intampla mai departe si care va fi deznodamantul povestii veti afla asistand la spectacolele de pe 16 si 12 decembrie.
 
Bilete pentru “Lacul lebedelor” din 16 decembrie si pentru cele doua reprezentatii din 12 decembrie se gasesc la casa de bilete a Teatrului National si online pe mystage.ro, startickets.ro, bilete.ro si blt.ro.
 
Baletul „Lacul lebedelor” va ajunge si in mai multe orase din tara, in cadrul unui turneu national. Datele deja confirmate sunt urmatoarele: 
20 noiembrie – Opera Nationala din Timisoara
8 decembrie – Casa de Cultura a Sindicatelor din Satu Mare
9 decembrie – Casa de Cultura a Sindicatelor din Oradea
10 decembrie – Casa de Cultura a Sindicatelor din Pitesti
11 decembrie – Casa de Cultura a Sindicatelor din Ramnicu Valcea
12 decembrie – Teatrul National din Bucuresti
14 decembrie – Sala Reduta din Brasov
15 decembrie – Casa de Cultura a Studentilor din Iasi
16 decembrie – Teatrul National din Bucuresti
17 decembrie – Casa de Cultura a Sindicatelor din Constanta
18 decembrie – Teatrul National din Craiova
 
Biletele pentru reprezentatiile din tara se gasesc la sala de spectacol si online pe startickets.ro si bilete.ro.
 
Despre Andrey Batalov si Compania "St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov’’
 
Andrey Batalov are o cariera remarcabila, ce se intinde pe durata a peste 20 de ani. Inca de foarte tanar a devenit solist al Teatrului Academic de Stat ‘’Mussorgsky ‘’ din Sankt-Petersburg, prim solist al Teatrului Mariinski, a facut parte din la Baletul Regal din Danemarca. Repertoriul sau a inclus roluri principale clasice, precum Printul Siegfried ( "Lacul lebedelor"), Albert ( "Giselle"), dar si aparitii in balete contemporane de Peter Martins si Kevin O 'Dale. De sase ani este si coregraf al Teatrului Mihailovsk.
 
In 2014 Andrey Balatov a intemeiat Compania de balet clasic ce ii poarta numele, care duce mai departe traditia scolii ruse de balet clasic. Stele  ca Andrey Batalov, Yevgeny Ivanchenko - Mariinsky Balet, Leonid Sarafanov, Oksana Bondareva - Mihailovski Balet, Alexandra Timofeeva, Evgheni Ivanchenko - Kremlin Balet, Maria Poliudova, Vladimir sunt solistii companiei, iar corpul de balet  este de inalta clasa. Compania Andrey Balatov include  50 de artisti profesionisti, absolventi ai Academiei de Balet Vaganova din Rusia  sau a altor mari scoli de dans din Rusia si Ucraina.
 
Repertoriul companiei ‘’St.Petersburg  Classical  Balet ‘’  imbina capodopere ale baletului clasic precum "Lacul lebedelor", "Spargatorul de nuci" si "Frumoasa din padurea adormita" de P.Ceaikovski, "Chopiniane" si "Giselle"  de A. Adam, "Les Sylphides"  de Michel Fokine ,  "Don Quijote" si "Paquita" de L. Minkus cu lucrari contemporane.

0 comentarii: