EnjoyTV.ro își asumă rolul de televiziune culturală online

Zilnic sunt publicate zeci de anunțuri ale evenimentelor culturale la care nu au acces decât persoanele care participă. Emoția de a fi prezent în sală rămâne accesibilă doar celor norocoși care au găsit bilet sau celor privilegiați care au reușit să ajungă la eveniment. Atunci când un oraș precum București găzduiește numeroase evenimente simultan, EnjoyTV.ro își asumă public, începând cu anul 2017, rolul de televiziune culturală online, după o activitate susținută începută în luna mai 2015.

De mai bine de 2 ani, EnjoyTV.ro transmite live evenimente culturale din aria muzicii clasice, spectacole, conferințe, evenimente ce pot fi revăzute în arhiva de pe site și pe canalul de YouTube. Totodată, site-ul găzduiește numeroase proiecte culturale înregistrate cu echipamente profesioniste sub formatul emisiunilor culturale produse de echipa EnjoyTV.ro

 
Arhiva cuprinde peste 150 de producții originale, emisiuni și înregistrări ale unor proiecte recente precum Round Table București, Round Table România, Stagiunea de colecție, Arts District is Here,  Festivalul Icon Arts, ArgEnTango, Pauza de o pătrime, numeroase concerte din București, Sibiu, Sinaia, Târgu - Mureș, iar numărătoarea continuă în perspectiva anului 2017 în care sunt anunțate noi proiecte culturale realizate de partenerii EnjoyTV.ro

Un rol deosebit de important în asumarea rolului de televiziune culturală online l-a avut parteneriatul de durată cu Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR). Instituție non-guvernamentală de utilitate publică, UCIMR derulează anual programe și proiecte culturale create în sprijinul promovării tinerilor muzicieni excepționali, dar și emisiuni devenite deja un reper în oferta culturală precum seria spectacolelor – conferință Round Table România.

 
Muzica nouă din aria cultă este promovată într-un apel de proiecte lansat în premieră de UCIMR și EnjoyTV.ro

Eforturile tinerilor muzicieni români de a compune lucrări originale rămân de multe ori accesibile unui public restrâns, iar patrimoniul imaterial ce se creează în acest moment riscă să se piardă. De acum, evenimentele și performance-urile realizate de ei primesc sprijinul EnjoyTV.ro și UCIMR pentru a ajunge la o audiență națională, prin co-finanțare AFCN.

În premieră în România, pe 15 iunie a fost lansat proiectul CAMERA – un proiect de documentare și promovare a concertelor și spectacolelor muzicale contemporane, sub forma unui apel de înscrieri.

Apelul este dedicat tuturor celor care urmează să organizeze concerte sau spectacole de muzică nouă cultă (compusă după ianuarie 2016), de factură contemporană scrisă sau experimentală/improvizatorică. Evenimentele sunt eligibile pentru perioada 10 septembrie – 10 noiembrie 2017, în București, Sibiu sau Târgu Mureș.Termenul limită de înscriere este 15 iulie 2017.

Vor fi selectate 6 propuneri câștigătoare care vor beneficia de transmisia prin live streaming a concertului/spectacolului, întregistrarea audio-video integrală mixată din fluxul live, în foarte bune condiţii tehnice, un video-montaj scurt al înregistrării, un set de fotografii documentare profesioniste și un premiu în valoare de 2000 lei pentru fiecare din cele 6 concerte sau spectacole câștigătoare.

Mai multe amănunte pot fi găsite pe site-ul www.UCIMR.ro
 

 
„Suntem foarte plăcut surprinși că numărul celor care ne urmăresc este în continuă creștere. Deși am mers pe un segment foarte nișat, acela al evenimentelor culturale, producțiile și transmisiunile noastre și-au găsit locul în peisajul multimedia actual. Suntem o echipă restrânsă, deocamdată, însă în continuă creștere, motivați de rolul semnificativ pe care îl putem avea în difuzarea evenimentelor culturale care, de multe ori, rămân fără ecouri în audiența națională,” a declarat Dan Jipa, director de programe EnjoyTV.ro

Toți cei care doresc să rămână la curent cu evenimentele culturale sunt invitați să se aboneze prin „Subscribe” pe canalul de YouTube EnjoyTV România. De asemenea, pe prima pagină a site-ului EnjoyTV.ro a fost creat un playlist cu orar de difuzări ale producțiilor realizate, întocmai ca în programul unei televiziuni clasice. Totodată, sunt anunțate următoarele transmisii live, iar arhiva rămâne disponibilă în secțiunea dedicată.

„În anul 2016 am avut peste 100.000 de vizualizări. Avem un public constant din marile orașe din România, dar și de peste hotare. Peste 90% din audiență este compusă din persoane cu studii superioare din România, iar 10% din români aflați în peste 50 de țări. În 2017 vom îmbogăți grila de programe cu mult mai multe evenimente față de 2016 și ne așteptăm la dublarea audienței,” a completat Dan Jipa.
 

0 comentarii: