Mercedes-Benz Romania si TIFF au celebrat 11 ani de recunoastere a excelentei cinematografice



Între 2 și 11 iunie, Mercedes-Benz România a fost pentru a unsprezecea oară Mașina Oficială a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF). Suita de limuzine Mercedes-Benz Clasa E au fost simbolul prestigiului și eleganței pe durata celor 10 zile de festival, culminând cu Gala de Închidere a TIFF.16 de sâmbătă, 9 iunie. 

Celebrarea celui de-al unsprezecea an de parteneriat dintre Mercedes-Benz România și cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România, TIFF, a avut la bază un moment artistic unic. În cadrul Galei de Închidere organizate la Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, Silent Strike și cvartetul de coarde Muse Quartet au susținut un concert live, repertoriul de melodii interpretate de artiști acompaniind celebritățile prezente la evenimentul de decernare a Premiilor TIFF 2017.

Ediția din acest an a festivalului a marcat și cel de-al șaselea an al proiectului 10 pentru FILM – un proiect TIFF, susținut de Mercedes-Benz, destinat promovării noii generații de actori în cinematografia românească. La invitația Mercedes-Benz România, actorii incluși în grupul 10 pentru FILM din acest an au interpretat o succesiune de emoții reprezentând un carusel de stări pozitive asociate celor 11 ani de parteneriat Mercedes-Benz România - TIFF. 

„Pe parcursul ultimilor 11 ani, Mercedes-Benz a jucat un rol principal în filmul TIFF, contribuind la spectacolul grandios al celui mai mare festival de film de lungmetraj din România. Parteneriatul dintre Mercedes-Benz România și TIFF a devenit o adevărată tradiție, și suntem onorați să recunoaștem și să premiem personalități care au influențat arta cinematografică,” a declarat Philipp Hagenburger, Managing Director Passenger Cars și CEO Mercedes-Benz România.
În calitate de Mașină Oficială a TIFF 2017, cea mai inteligentă limuzină din clasa business, Mercedes-Benz Clasa E, a asigurat confort și siguranță actorilor și invitaților festivalului, iar mai multe modele Clasa S, Clasa V, Sprinter, Citan și Vito au contribuit la desfășurarea cu succes a festivalului.

Mai multe celebrități autohtone și vedete internaționale și-au făcut prezența pe covorul roșu al Galei de Închidere a TIFF 2017 coborând din prestigioasele limuzine Mercedes-Benz. Cel mai așteptat moment a fost sosirea lui Alain Delon, celebrul actor francez în vârstă de 81 ani. Legenda cinematografiei mondiale și unul dintre cei mai influenți actori europeni din istorie, Alain Delon a acceptat Premiul pentru întreaga carieră în cadrul celei de-a XVI-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania. 

În cadrul aceleiași Gale, Mercedes-Benz România a recunoscut contribuția adusă de actrița Tora Vasilescu scenei de film din țara noastră, acordându-i actriței Premiul de Excelență. Pe parcursul celor peste 40 de ani de la debutul cinematografic, Tora Vasilescu a jucat în peste 40 de producții autohtone și nenumărate piese de teatru. Astfel, Tora Vasilescu completează o galerie ilustră de actori cărora Mercedes-Benz le-a acordat Premiul de Excelență, precum Radu Beligan (2008), Mircea Albulescu (2009), Liviu Ciulei (2010), Lucian Pintilie (2011), Iosif Demian şi Helmut Stürmer (2012), Luminiţa Gheorghiu (2013), Florin Zamfirescu (2014), Marin Moraru (2015) și Carmen Galin (2016). 

Mai multe informaţii despre Mercedes-Benz sunt disponibile online la: www.mercedes-benz.ro şi www.media.mercedes-benz.ro.

0 comentarii: