VOGUE si British GQ despre colectia designerului Florin Dobre, S/S 2018, Le ciel est bleu'

Artistul si designerul Florin Dobre, si-a prezentat noua colectie S/S 2018 ready-to-wear denumita ,Le ciel est bleu’ iar Romania este pentru prima oara cu o echipa integrala( fotograf, hair-stilisti, make-up artisti, modele) pe site-urile marilor publicatii VOGUE si GQ, editia britanica!
 
Link-urile catre fotografii sunt urmatoarele:
http://www.vogue.co.uk/shows/spring-summer-2018-menswear/florin-dobre
http://www.gq-magazine.co.uk/shows/springsummer-2018-menswear/florin-dobre
 
Colecția este inspirată din natură: din privitul păsărilor și ritualul munților, din freamătul izvoarelor și gingășia florilor. Natura ne învață zilnic lucruri noi și frumoase, încercând să se adapteze greșelilor omului. Datoria omului? Să deschidă ochii mai larg pentru a înțelege mesajele naturii!

"Le ciel est bleu’ ne îndeamnă la natural, la omul simplu, liber, puternic și demn. Prin această colecție ni se revelează starea omului înveșnicit, înțelept, purtător de lumină, în armonie și conlucrare cu natura.
 
Un astfel de om, ca purtător de imagini imprimate și stocate în rațiune, transpune prin jocul de croi, culori și lumini imprimate pe țesături, bagajul informațional acumulat de-a lungul experienței lui de viețuire.
 
Construcția tiparelor este una clasică, iar materialele folosite, atent alese, diferă în funcție de starea interioară a purtătorului. Privitorul cerului va căuta mereu materialele cele mai naturale, mai delicate, mai pure, stăpânit fiind de dorința de a-și proteja propriul corp și de a rezona cu natura, cu cerul.
Personajele emancipate, adaptate mediului modern se manifestă prin exprimarea stării interioare pe țesături cu printuri extravagante, care atrag toată atenția asupra lor.
 
Privitorului îi este sugerată ideea de om-fotografie, om-icoană vie, purtătoare de protecție divină prin imaginea purtătorului, imagine care transpune starea interioară prin materiale, jocuri de lumini și de culori, fiecare având inserate un anumit sens pe care privitorul este chemat să-l (re)descopere.
 
Parteneri: Jägermeister/ Rue des Modeles/ Exotique Romania /
Special thanks: Oltin Dogaru / Barbierii/ Iulian Vacarean/
MUA: Roxana Cristache / Stoica Dumitrita /
   

0 comentarii: