Marea Adunare de la Blaj aLive 2017 a adunat 10.000 de participanti pe Campia Libertatii



La Blaj aLive 2017, 10.000 de iubitori de muzică, natură și de libertate din întreaga țară sau de peste hotare și-au dat întâlnire pe Câmpia Libertății cu unele dintre cele mai cunoscute trupe românești și internaționale, la cea de-a cincea ediție a festivalului Blaj aLive, desfășurat pe 4 iunie 2017.
 
Freedom Stage” (scena mare) a fost gazda a trei premiere în România: sosirea artistei folk-rock de origine britanică Amy Macdonald (autoarea binecunoscutei melodii „This is The Life”), a irlandezilor de la Walking on Cars și a trupei indie-pop israeliene Lola Marsh, care au oferit câte un spectacol senzațional celor sosiți la Blaj, la întrecere cu îndrăgitele trupe românești: Alternosfera, Coma sau Șuie Paparude. Dacă artiștii au impresionat cu sound-urile pline de energie, show-uri de lumini și proiecții unice, nici fanii nu s-au lăsat mai prejos, aceștia susținându-și trupele preferate și dansând cu pasiune pe Câmpia Libertății.  
 
O altă premieră pentru un festival din România a fost reprezentată de aducerea unui cort „Kayam”, cu 6 cupole, 14,5 m înălțime la vârfuri și 5 m deschidere laterală, care are o capacitate de 10.000 de persoane. Acesta a acoperit scena principală, Freedom Stage, pentru ca participanții la Blaj aLive să se poată feri de soare și bucura în voie de concerte.
 
Pe lângă participarea la spectacole sau la activitățile creative, pasionații de tehnologie au avut ocazia să-și publice pozele și să-și exprime creativitatea pe rețelele sociale, folosind hastag-ul oficial al festivalului: #blajalive. Conținutul realizat și postat de ei a fost afișat în timp real pe un Feedwall, powered by ZeList Monitor. Acesta a putut fi urmărit pe website-ul oficial al festivalului (www.blajalive.ro) și pe un ecran din perimetrul evenimentului, putând fi astfel apreciat de toți participanții.
 
Cel mai accesibil festival multicultural de la noi a găzduit: zone muzicale, spații de lounge și relaxare, zonă de food, parc de distracții și activări creative.
 
Ecourile Blaj aLive s-au propagat în noapte, ducând vestea că orașul Blaj a redevenit un pol dinamic al Transilvaniei.
 
Despre festivalul Blaj aLive
Marea adunare anuală de la Blaj este acum centrată în jurul unui festival multicultural internațional, dedicat educării tinerilor în spiritul libertăților europene, pe fondul conservării simbolurilor culturale românești, prezente în orașul în care “a răsărit soarele românilor”.
 
Ajuns la cea de-a cincea ediție, festivalul Blaj aLive promovează libertatea, educația și inovația ca suport tehnologic pentru dezvoltarea culturală și găzduiește inițiativele tinerelor organizații, parte din noua revoluție culturală. De asemenea, el susține unirea comunităților de pretutindeni, devenind locul de întâlnire pentru petrecerea unei experiențe culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunități de oameni frumoși, uniți și pregătiți să aducă un plus de culoare și valoare în jurul lor.
 
Fiind organizat la intersecția drumurilor dintre Cluj, Sibiu, Timișoara și Brașov, festivalul facilitează, prin politica de prețuri, serviciile culturale și turistice oferite, accesul tinerilor la un festival muzical internațional generalist, adaptat puterii locale de cumpărare.
 
Festivalul Blaj aLive susține abordările responsabile și politicile sustenabile. Începând din acest an, Blaj aLive se va desfășura sub egida “Take a Stand”, o campanie de încurajare a implicării civice și a coeziunii sociale și o declarație pentru apărarea valorilor europene. Campania este o inițiativă a Yourope, asociație la care Blaj aLive Festival este afiliat, alături de 90 dintre principalele festivaluri din Europa.
 
Festivalul internațional Blaj aLive nu ar putea avea loc fără sprijinul partenerilor instituționali deja tradiționali: Primăria Municipiului Blaj, Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.
 
Partenerii Blaj aLive 2017: Banca Transilvania, Beck’s, Iamu, Ambasada Israelului în România.
 
# # #
Pentru mai multe detalii despre festival, vă rugăm să ne contactați pe adresa info@blajalive.ro sau pe www.blajalive.ro, website-ul oficial al festivalului.

Foto © Miluță Flueraș

0 comentarii: