Voluntariat în Parcul Natural Văcărești



Sâmbătă 10 iunie, începând cu ora 09.00, Parcul Natural Văcărești a găzduit o acțiune de recoltă de deșeuri. Timp de două ore, peste 80 de voluntari s-au mobilizat în cadrul unei operațiuni ecologice. 
 
Participanții au primit saci de gunoi, precum și un echipament adaptat, cu scopul de a recolta cât mai deșeuri și a curăța spațiul verde. Astfel, adulții și copiii au petrecut un moment destins în aer liber, descoperind bogata faună și floră,  și realizând totodată un gest ecologic în favoarea spațiului urban.
 
Pe toată durata evenimentului, voluntarii au putut beneficia de prezența mai multor asociații, care au asigurat o prezență continuă la standuri, pentru a sensibilizeza publicul larg asupra provocărilor legate de mediu, dar și pentru a încuraja reciclarea deșeurilor. 
 
Mai mult, persoanele prezente au avut ocazia să-și exprime părerea despre eveniment, spațiile verzi din România sau fenomenul de încălzire globală, la atelierului „Porteur de paroles”. Toate contribuțiile au fost scrise pe pancarte și vor fi expuse în cadrul următoarelor evenimente.
În urma evenimentului, o tragere la sorți va desemna cinci câștigători, care vor fi recompensați cu plase colorate pentru colectarea selectivă a deşeurilor. 
 
Voluntariat în Parcul Natural Văcărești” face parte din proiectul V.I.V.R.E. (Villes Intelligentes et Vertes en Roumanie et en Europe), inițiat de Ambasada Franței în România pe tematica orașelor durabile și inteligente, cu scopul de a pune bazele unor acțiuni pe teritoriul României. Proiectul vizează atât autoritățile publice naționale și locale, cât și mediul afacerilor, cel universitar și publicul larg. Pe durata anului 2017, vor fi organizate dezbateri, activități educative, conferințe și competiții, pe o gamă largă de subiecte: transport, gestiune de deșeuri, clădiri și energie, biodiversitate, orașe inteligente și agricultură urbană.
 
Evenimentul a fost organizat de Ambasada Franței în România, Institutul Francez din București și asociația Parcul Natural Văcărești, în parteneriat cu Organizația Ecotic, Let's Do It, Romania!, Every Can Counts și,Institutul Național de Cercetare Cantacuzino, și cu sprijinul Primăriei Municipiului București, Sigurec, OTI, Decathlon, Carrefour și Leroy Merlin.

0 comentarii: