On Body and Soul - sold out la TIFF 2017



Despre trup și suflet” / „On Body and Soul”, marele câștigător al Festivalului Internațional de Film de la Berlin din acest an, va putea fi văzut în avanpremieră la TIFF miercuri, 7 iunie, de la ora 20,30, la Cinema Florin Piersic, în prezența actriței Alexandra Borbély. Filmul va fi reluat și vineri, 9 iunie, de la ora 21,45, la Cinema Victoria. Ambele proiecții sunt deja sold out, fiind astfel primul film din festival la care nu mai sunt bilete disponibile publicului la nici una dintre proiecții.
 
În România, Despre trup și suflet” / „On Body and Soul”, va fi distribut în cinematografe de către Bad Unicorn, începând cu data de 30 iunie.

 Despre trup și suflet” (titlu original: „Teströl és lélekröl”) reprezintă revenirea regizoarei Ildikó Enyedi pe scena internațională a cinema-ului european, după 18 ani de absență. Precedentul ei film, Simon Mágus, lansat în 1999, a câștigat Premiul Special al Juriului la Locarno iar filmul ei de debut, My Twentieth Century”, a câștigat Camera d’Or la Cannes.
 
Despre „On Body and Soul”, regizoarea spune: Ca o persoană mai degrabă retrasă, cunosc câte se pot ascunde în spatele unei suprafeţe gri, impasibile. Câtă durere, cât dor sau pasiune. Când merg pe stradă, mă uit la feţele oamenilor şi ştiu că până şi în spatele celei mai plictisitoare, caraghioase, stupide feţe se ascude o minune. Aşa că am vrut cumva să împărtăşesc acest sentiment: nimic la suprafaţă, însă Doamne!... cât de multe în interior!
 
Despre trup și suflet” este o poveste de dragoste atipică, între doi introvertiți care descoperă, printr-o întâmplare, că au același vis în fiecare noapte.
 
Directorul unui abator o priveşte cu suspiciune pe Maria, noul inspector al calităţii trimis de autorităţi. E drăguţă, dar prea politicoasă, şi este cam exigentă cu evaluarea cărnii. În timpul unor interviuri de evaluare, o psiholoagă descoperă că cei doi au vise recurente identice. Amândoi sunt jenaţi de ce implică această descoperire, ca doi introvertiţi care nu ştiu nimic unul despre celălalt în afara activităţii profesionale. Cum pot ei accepta această coincidenţă stranie? Ce înseamnă ea?
 
La Berlinale, acolo unde Despre trup și suflet” a fost primit cu entuziasm atât de către presă și juriu, cât și de către public, filmul a fost premiat cu 4 trofee: Ursul de Aur pentru cel mai bun film, Mențiunea specială a juriului ecumenic pentru un film din competiție, Premiul FIPRESCI (Federația Internațională a Criticilor de Film) pentru cel mai bun film din competiție și Premiul cititorilor cinefili ai Berliner Morgenpost.
 
FB Page: facebook.com/Despretrupsisuflet
 
Despre trup și suflet” va fi distribuit în cinematografele din România începând cu data de 30 iunie, de Bad Unicorn. Înființată în urmă cu un an, Bad Unicron oferă servicii de distribuție, marketing și PR în domeniul cinematografiei, consultanță și management în organizarea de evenimente culturale. Despre trup și suflet” este primul film distribuit de Bad Unicorn în România, dintr-o serie mai lungă ce urmează a fi anunțată.

0 comentarii: