Ateliere de reimaginare a cartierului


Continuăm umanizarea unei zone relevante din centrul Bucureștiului - Piața Națiunile Unite - prin implicarea rezidenților și a celor care lucrează în zonă într-o serie de procese creative de dezvăluire sau regăsire a identității zonei și comunității. Chestionăm relația pe care o dezvoltăm cu orașul în care locuim, căutăm povești și istorii despre cartier pe care le transpunem în cât mai multe medii artistice.
 
□ Atelier de grădinărit cu Ioana Maria Marin – 5 și 12 mai – vom revitaliza împreună spațiile verzi din zonă, vom învăța să plantăm, să înmulțim, să întreținem și să avem grijă de plante astfel încât acestea să dureze și să crească cât mai bine.
 
□ Atelier de scriere de povești cu Vera Ion – 19 și 26 mai – învățăm să transformăm evenimente cotidiene în povești savuroase. Și drumul din casă până la magazinul de la scară poate fi privit ca o experiență revelatoare.
 
□ Atelier de teatru imersiv cu Alina Medoia – 2 iunie– observăm, schimbăm perspective, experimentăm olfactiv și auditiv, ne jucăm prietenii și vecinii, explorăm spațiile cheie, încercăm să gândim altfel spațiul public.
 
□ Atelier de bandă desenată cu Dan Michiu Dinescu – 9 și 10 iunie – reprezentăm vizual observațiile și poveștile personale despre cartier și oraș. Cu impact.
 
□ Colectă de obiecte și fotografii pentru organizarea de expoziții pe casa scării – până pe 1 iunie – strângem fotografii din cartier, obiecte găsite în zonă, sau asociate cu locuirea aici, rețete, poezii sau mesaje pe care doriți să le împărtășiți cu vecinii. Lucruri mici care personalizează spațiul de tranziție traversat în fiecare zi și care pot crea legături între vecini.
 
Participarea la toate atelierele este gratuită. Pentru că locurile sunt limitate, vă rugăm să vă confirmați prezența printr-un mail la adresa andrada.rosu@eliteart.org.
 
Mai multe detalii despre evenimente pe: www.facebook.com/proiect.utopia.urbana
 
Între timp, colectăm povești ale cartierului și locuitorilor săi, pe care Sorina Vazelina și Dan Michiu Dinescu le vor transforma într-o serie de picturi murale care vor revitaliza artistic Piața Națiunilor Unite. Poți să îți trimiți și tu povestea la andrada.rosu@eliteart.org.
 
Perimetru Subiectiv este un proiect co-finanțat de AFCN.
 
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

0 comentarii: