Cea de-a 5-a ediție Arkadia SortFest se mută pe plaja din Corbu


După ce timp de 4 ani a reinventat spațiul Uzinelor Camexip din județul Prahova, Festivalul Internațional de Film Arkadia ShortFest continuă mișcarea de regenerare culturală pornită în 2014, cu o nouă ediție, într-un nou spațiu – plaja Corbu, din județul Constanța.

Cea de-a 5-a ediție Arkadia ShortFest se va desfășura între 15 – 18 august 2018 și va aduce iubitorilor de cultură, 4 zile de proiecții de film, ateliere, masterclass-uri, expoziții de artă, dar și petreceri și evenimente de socializare.  Cineaștii și-au putut înscrie filmele în competiție până pe 20 mai, urmând ca selecția oficială să fie anunțată între 10 - 20 iulie. Ca în fiecare an, trofeul Arkadia va avea un design conceput special pentru ediția în curs de către un artist contemporan. Anul trecut trofeul a fost câștigat de scurt-metrajul Pipa, sexul și omleta în regia Anei-Maria Comanescu.

Noua ediție a festivalului va păstra în program secțiunile cu care și-a obișnuit publicul (scurt-metraj studențesc de ficțiune, scurt-metraj profesionist de ficțiune, selecții din festivaluri internaționale partenere), dar va include anul acesta și o secțiune specială de animație, precum și retrospectiva tuturor scurt-metrajelor premiate în anii trecuți. Dezbaterile pe teme de interes în industria cinematografică, precum și petrecerile tematice pe plajă sunt alte noutăți pe care ediția le promite.

„Pentru noi au fost 4 ani foarte interesanți, ceea ce am început să dezvoltăm în spațiul Uzinelor Camexip va fi mereu parte din identitatea Arkadia ShortFest, iar experiența pe care am câștigat-o prin reinventarea an de an a acelui spațiu și transformarea lui într-unul dedicat artei pentru 3 zile pe an ne va însoți pretutindeni de acum încolo. Era vremea să facem un pas mai departe, să găsim o formulă prin care să putem ajunge la și mai mulți iubitori de film și artă plastică, iar zona Corbu s-a dovedit a fi un spațiu fertil, în care să putem realiza acest lucru. Este o provocare nouă, care a solicitat efort atât creativ, cât și logistic, dar suntem nerăbdători să vă arătăm că surprizele sunt abia la început.”, a declarat Tudor Smoleanu, directorul festivalului.

Spațiul Arkadia ShortFest va fi amenajat pe plaja Corbu, în apropierea și cu sprijinul Unbar, și va include o zonă specială dedicată Expo ShortFest, precum și un spațiu neconvențional de cinema. Festivalul își propune să fie o sursă de cultură și divertisment într-un mod ecologic și responsabil, dată fiind natura spațiului neconvențional al plajei Corbu. Abonamentele vor fi puse în vânzare începând cu luna iunie 2018.

La ediția din 2017 a festivalului cineaștii din 29 de țări și-au înscris filmele pentru competiție, 25 de scurtmetraje din 15 țari ajungând în selecția oficială.
***
Detalii: www.arkadiashortfest.ro.

Ne puteți urmări pe Facebook: Arkadia ShortFest.

0 comentarii: