Adrian Ghenie lansează bomba


Licitația Online Lavacow #41
Artă contemporană și postbelică
Luni, 14 mai 2018, ora 20:00, pe www.lavacow.com în prima cameră virtuală de licitații din lume
Loturile licitației pot fi vizionate la Palatul Cesianu Racoviță

Pentru prima dată în România Lavacow scoate la licitație o lucrare “istorică semnată de Adrian Ghenie, totodată fiind cea mai mare lucrare a artistului prezentă într-o licitație de la noi până în acest moment.

Opera lui Adrian Ghenie numită “Unbound” din licitația Lavacow #41 ilustrează momentul crepuscular al exploziei unei bombe atomice. Artistul conferă picturii suspansul cinematic al filmului noir. De altfel, artistul a declarat într-un interviu că dorește să reconstituie în pictură intimitatea și forța iluzionistă a experienței cinematografice.

Printre lucrările licitației Lavacow #41 se află și trei dintre colajele artistului Ion Bârlădeanu. Două dintre aceste colaje o reprezintă pe Angelina Jolie și au fost create în 2011 imediat după ce actrița face cunoștință cu Bârlădeanu în prima lui expoziție din Paris. 

Tot în licitația Lavacow #41 se află și prototipul uneia dintre frescele pictate în Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, cea mai cunoscută operă a lui Sabin Bălașa.

Platforma Lavacow.com s-a lansat în 2014 în cadrul primului târg internațional de artă din România, Pavilionul de Artă București “Art Safari”. Platforma propune un concept revoluționar pentru piața de artă – o cameră virtuală de licitații în care utilizatorii pot experimenta fiorul și deliciul unei licitații de artă într-o simulare online de tip joc. 

Pentru a viziona virtual loturile, pentru a plasa oferte și pentru a participa la licitația online, vizitați www.lavacow.com

0 comentarii: