Incepe Sibiu Fringe Festival

Începe SIBIU FRINGE FESTIVAL. 8 – 17 iunie este perioada în care Sibiu Fringe Festival își deschide portile pentru a 13-a ediție de teatru independent. Tema festivalului din acest an este „ÎMPREUNĂ”. 

Timp de zece zile Fringe Festival transformă orașul într-o scenă atotcuprinzătoare, care are ceva de oferit tuturor: sibienilor, iubitorilor de teatru, dar și publicului ocazional, trecătorilor, tuturor celor care vor să trăiască împreună experiențe și emoții pozitive. Ce poate fi mai frumos decât să trăim IMPREUNĂ împlinirea prin artă, unirea în cuget și simțire în spațiile vii ale teatrului, tocmai în anul centenarului?!


„Fie că ești vedetă sau doar la început de carieră, fie că ești independent sau lucrezi la stat, în acest an suntem IMPREUNĂ pentru teatru…la Sibiu. Ne dorim ca teatrul să-i aducă împreună pe oameni. Teatrul deschide minți și formează conștiințe, pentru că oamenii care-l fac și-au asumat un rol și dincolo de scenă.” - Sînziana Staicu - PR festival. 


Sibiu International Fringe Festival își are rădăcinile în anul 2006. Atunci a luat naștere Univestudent, un festival dedicat tuturor inițiativelor studentești. În 2008 a devenit festival internațional, axându-se în special pe participarea trupelor de teatru independent. Din 2009 a luat titulatura de Fringe, numindu-se Universtudent International Festival & Fringe, ca mai apoi, în 2011 să ajungă la actuala denumire și să devină exclusiv un festival al trupelor independente.


„Iată-ne și în 2018 la Sibiu organizând FRINGE ca margine a unuia dintre cele mai importante festivaluri de teatru din România. Programul pe care Sibiu Fringe îl propune vine ca să întregească ofertă culturală a Sibiului. Nu rataţi spectacolele din Sibiu Fringe Festival. Nici în acest an nu ne-am concentrat pe cantitate, ci pe calitate. Cumpărând un bilet la unul din spectacole din festival veți contribui cu siguranţă la dezvoltarea teatrului nebugetat şi independent” - a spus Cătălin Grigoraș -  președinte Sibiu Fringe Festival. 


Sibiu Fringe Festival ne-a obișnuit cu locații neconvenționale, așă că o primă surpriză de la această ediție este faptul că TRAMVAIUL (din Sibiu spre Rășinari) va fi scenă pentru două dintre spectacolele Fringe. În 10 iunie, ora 16.00, Teatrul ReACT Cluj prezintă - Istoria teatrului povestită de un ardelean și o moldoveancă, iar în 17 iunie, Teatrul Independenților profesioniști prezintă spectacolul Buzunarul cu pâine de Matei Vișniec, în regia Alex Bogdan. Spectacole în premieră la Sibiu.


De neratat sunt și comediile de mare succes BIGAMUL - un text tradus de Marian Popescu (14 iunie ora 19.00 la Casa de Cultură din Cisnădie), cu Ovidiu Crișan și Dorina Nemeș sau AMANTUL ÎNȘELAT, cu Ioan Isaiu, care a promis la ediția de anul trecut că se va întoarce la Fringe cu mare drag. 16 iunie, ora 19:00 este data în care va avea loc acest spectacol, tot la Casa de Cultură din Cisnădie.


Din festival nu vor lipsi Teatrul Arte dell Anima București sau Teatrul Terraveda din Craiova, cu care ne-am obișnuit deja la Sibiu Fringe. 


PROGRAM COMPLET ȘI BILETE ONLINE PE SBFRINGE.RO, PE TOMTIX.RO SAU ÎN ZIUA SPECTACOLULUI LA INTRARE.


Sibiu Fringe Festival este un eveniment susținut de Consiliul Județean Sibiu, prin Școala Populară de Arte.


Amintim că de anul trecut acest festivalul stă sub parteneriatele World FRINGE și Europe FRINGE acolo unde se regăsesc și cele mai puternice și mai mari festivaluri din lume.

0 comentarii: