Demonstrații culinare, la BURGERFEST 2018

Cea de-a patra editie BURGERFEST este una a noutatilor, asa ca pe langa noua zona Burgerfest Urban Area, v-am pregatit si o serie de demonstratii culinare cu trei chefs, care mai de care mai talentat in arta burgeritului.
 
Astfel, sambata 12 mai si duminica 13 mai, va asteptam sa aflati secrete si retete din lumea burgerilor, dupa urmatorul program:
 
Sambata, 12 mai                    
Chef Victor Melian        de la 16:45
Chef Nicolae Vasile      de la 17:45
Chef Alexandru Cirtu    de la 18:45
 
Duminica, 13 mai                   
Chef Victor Melian        de la 16:15
Chef Nicolae Vasile      de la 17:15
Chef Alexandru Cirtu    de la 18:15
 
Mai jos cateva cuvinte despre cei trei maestrii ai burgeritului:
 
Chef Victor Melian
Chef Melian s-a nascut la Moscova, rus fiind, a facut scoala la Bucuresti, roman fiind si s-a apucat de gatit si mixat cocktail-uri la Stockholm, suedez fiind… simplu, nu-i asa?

Dupa ce a finalizat o scoala de bucatari si una de productie in Suedia, a trecut direct in marile bucatarii ale lumii: a lucrat la cel mai faimos bar din Stockholm, Alexandra, a gatit la Fem Sma Hus, alt restaurant celebru, si a dresat farfurii la Green Light din San Francisco.

Dupa ce a revenit in Romania, avea sa aplice bucataria in televiziune. In 2002, Victor accepta propunerea unui prieten de a-si pune talentele culinare intr-un show pe sticla. De aici au plecat proiectele TV, intre care Mananc deci exist (Realitatea),  Pur si simplu delicios (TVR1), Salvati de bucatar la KanalD sau Vine CHEF-ul (ProTV).


Chef Nicolae Vasile
Chef Nicolae Vasile are 36 de ani, din care jumatate i-a petrecut in bucatarie.

In Romania, Chef Nicolae Vasile a lucrat la Casa Vernescu alaturi de Chef Joseph Hadad, unul dintre cei care i-au schimbat impresia despre acest domeniu.

De asemenea, Chef Nicolae Vasile a mai lucrat cu trei bucatari francezi si unul italian, toti de stele Michelin si a gatit pentru vedete ca: Sharon Stone, Andy Garcia, Jean-Claude Van Damme, Steven Seagal, dar si o serie de presedinti de stat.

Chef Alex Cirtu

Celebrul finalist al sezonului 1 – MasterChef Romania, a devenit cunoscut atat in urma aparitiei sale in cunoscutul show de televiziune, dar si in urma colaborarilor de dupa, pentru diverse emisiuni precum “Senzatii in bucatarie”, “Se zice ca” etc.

Inainte de a-si descoperi pasiunea pentru bucatarie, a lucrat ca si cadru didactic in una din cele mai prestigioase scoli ale Europei de Est, British School of Bucharest, dar a decis sa-si schimb domeniul de activitate de indata ce a observat o crestere semnificativa a cererii de profesionisti in domeniul HoReCa. Meseria de profesor insa l-a ajutat enorm, fiind un autodidact, iar in prezent este unul dintre cei mai iubiti traineri culinari.

Continuand cu chefs talentati, a venit momentul sa va prezentam si juriul care va decide care este CEL MAI BUN BURGER la aceasta editie a festivalului:

 
Chef Alex Petricean
Prima data l-am cunoscut prin intermediul MasteChef, insa ce a urmat avea sa ne dovedeasca faptul ca Alex Petricean este un adevarat explorator al gusturilor, ajungand acum sa fie unul dintre bucatarii de top ai Romaniei. Si-a desavarsit experienta in cateva din cele mai bune restaurante din lume precum La Vie (3 stele Michelin), Geranium (3 stele Michelin). Acum este head chef la Maize, in Bucuresti, asta dupa ce a facut parte din echipa de research a lui René Redzepi - unul dintre cei mai influenti chefs din lume - de la Noma (declarat de patru ori cel mai bun restaurant din lume)

Chef Foa
Florin Scripca (Chef Foa), unul dintre cei mai activi ambasadori ai conceptului de street food, a inceput sa munceasca in domeniul culinar de la 18 ani. Desi are doar 35 de ani, Foa are o cariera bogata in spate. El este creierul echipei de bucatari Flavours Food Design, Biutiful, Stradale si divizia de catering Flavours. 

 
Chef Nico Lontras
Cu multa pasiune si profesionalism, Nico Lontras a influentat lumea gustului din bucatariile din Irlanda, Estonia, Norvegia si, mai ales, din Romania. Este un consultant respectat si apreciat, recunoscut pentru experienta sa bogata si dorinta constanta de evolutie si dezvoltare a tot ce inseamna bun gust in bucatarie.

 
Si pentru ca mancarea delicioasa merge cel mai bine cu muzica buna, mai jos vi-i prezentam si pe cei trei DJ-i care se vor ocupa de atmosfera de dinainte de concerte: - Bully (VRTW), Hefe(Coma), NotSoCommonDJ (Electrocord).

Bully (VRTW)
 
www.facebook.com/bully.ro/

Bully este unul din DJ-ii români care a creat o legatura intre mişcarile underground şi mainstream. Inca de la inceputul lui 2000, a inceput sa cucereasca ringurile de dans ale cluburilor din marile oraşe din România cu stilul sau unic. Ii place sa creeze experienţe muzicale combinând piese cu stiluri diferite: de la funky breaks & oldschool hiphop la ritmurile antrenante de breakbeat şi drum'n bass.

De-a lungul timpului, a avut prilejul sa imparta scena cu artişti internaţionali ca Adam Freeland, Qbert, Deekline, Freestylers, Patrice, Dreadzone, Andy Smith, Ollie Teeba (Herbaliser), Dj MK (Roots Manuva), General Levy, Killa Kella, JFB (UK DMC Champion 07), Ed 209, Kid Fresh & Rafik, J-Bass, Joe Le Groove, DjAZ, Africa Islam, JourneyMan, Psycho- freud, Subfocus, Technical Itch, Dj Ink, Temper D, Darko Stepic, C4C şi mulţi alţii, incluzând artişti si DJ din România.

Hefe (Coma)

www.facebook.com/comaband
www.facebook.com/domestikacuhefe

Hefe este membru al trupei Coma din anul 2000.

In prezent, este realizator si prezentator al emisiunilor Alternative Hour la Music Channel si pe Rock Fm (“Playground cu Despot si Hefe” si “Domestika” - podcast”)

Hefe a fost DJ de alternative rock, punk, ska, hardcore in clubul Fire incepand cu anul 2000 si in multe alte cluburi bucurestene. De asemenea, s-a ocupat de muzica la festivaluri de sport extrem si nu numai ca Red Bull Flugtag, Red Bull X-Fighters, Snowboard Balea Lac, Mountain Bike Fest, Red Bull Soapbox Race Romania, Moto Country Festival, Funk Rock Hotel, WhatThe Rock Fest, Skateboard Street Heroes, Inregistrat in Romania sau Snowboard Extreme Festival.

NotSoCommonDJ (Electrocord)

 
www.facebook.com/notsocommondj

George si-a ales corect alter ego-ul: NotSoCommonDJ. Un personaj complet sarit din tipare, crescut si educat (muzical) in Bucurestiul nouazecist, devenit raver cu program fix in perioada in care Breakbeat-ul era rege, dictionar ambulant de muzica electronica pe parcurs si DJ cu norma intreaga intr-un peisaj muzical ceva mai diversificat, dar puternic concentrat pe dans.

In 2006 s-a asezat pentru prima oara in fata unui mixer, iar de atunci a devenit responsabil pentu un stil propriu si personal de magie auditiva. Se simte cel mai bine pe scenele de festival, dintre care a bifat B'Estfest, Peninsula Felsziget, Electrocord Playground, sau Electric Castle, dar in afara sezonului isi consuma energia in cluburi de pe tot teritoriul romanesc: de cele mai multe ori in capitala, in OtherSide, dar si in alte orase active...

BURGERFEST  isi asteapta publicul si cu cinci concerte, iar programul acestora pe zile este urmatorul:

11 mai:
E.M.I.L.
 
12 mai:
ROA
MIHAIL
 
13 mai:
MOON MUSEUM
SUIE PAPARUDE
 
Bilete se pot cumpara de pe www.entertix.ro si www.iabilet.ro.
 
BURGERFEST este un eveniment prezentat de Lidl, sustinut de Silva si sponsorizat de Tomi. Festivalul este organizat de Mixtopia LIVEPRO Events.
 
Recomandat de MAGIC FM
 
Parteneri media: NOIZZ,  Adevarul, Click Pofta Buna

Facebook: https://www.facebook.com/BurgerFestival/
Web: burgerfest.ro
RSPV: https://www.facebook.com/events/2010208572580985/

0 comentarii: