Manual personal de design – ateliere pentru copii

Sarcina participantului va fi aceea de a crea un obiect: piese de mobilier, dispozitive, veselă, vehicule sau combinații între ele. Copiii vor trage la sorți tipul de obiect pe care vor trebui să-l inventeze, după care vor trebui să-l deseneze pe carton sau, pentru cei mai ambițioși, chiar să facă un model din hârtie. 
 
Vor trebui să proiecteze nu numai forma obiectului, ci și să reflecteze asupra funcției acelui lucru, să aleagă materialul, culoarea, textura, mărimea și să pregătească o scurtă descriere. Tema poate fi abordată în manieră mai puțin tradițională – poate reușim să creăm împreună fotolii zburătoare sau canapele care înoată? Partea dedicată realizării plastice va fi precedată de o scurtă discuție despre obiectele prezentate în cadrul expoziției, despre ce presupune proiectarea și realizarea unei ilustrații.
 
Atelierele vor fi susținute de reputatele ilustratoare poloneze Agata Dudek și Małgorzata Nowak de la Acapulco Studio. Cele două artiste au absolvit facultatea de grafică a Academiei de Arte Frumoase din Varșovia, ele fiind și cele care au proiectat identitatea vizuală a expoziției „Manual de design polonez”. Vezi lucrările lor >>>
 
Perioada: duminică, 27.05., ora 16.00
Locul de desfășurare: NOD Makerspace /Mater (str. Splaiul Unirii nr. 160, București)
Vârsta participanților: 10-12 ani
Numărul de locuri: 20
Limba în care vor fi susținute atelierele: română (traducere din limba polonă)
 
ATENȚIE! Participarea la ateliere presupune obligativitatea înscrierii anterioare prin intermediul unui formular online >>>. Numărul de locuri este limitat, cea care va decide fiind ordinea înscrierilor. Fiecare părinte care în perioada 16-21 mai 2018 își va înscrie copilul la ateliere prin intermediul formularului online, va primi pe e-mail confirmarea că acesta poate participa la atelier.
 
Prin înscrierea copiilor la ateliere, părinții își exprimă acordul ca Institutul Polonez din București să realizeze fotografii de documentare a atelierelor. Acestea vor putea fi folosite mai târziu în publicațiile tipărite, precum și pe canalele social-media ale institutului și ale partenerilor săi implicați în pregătirea expoziției „Manual de design polonez”.

0 comentarii: