Festivalul scurtmetrajelor în portugheză la București, ediția I

Data de 5 mai marchează Ziua internațională a limbii portugheze, așa că ne-am hotărât să sărbătorim momentul printr-o proiecție de scurtmetraje din țările în care limba oficială este limba portugheză.

Și de această dată am continuat colaborarea cu Arte Institute din New York și cu sprijinul Institutului Francez din România, al Ambasadei Portugaliei în România, al Catedrei Fernando Pessoa, al Centrelor de Limbă Portugheză din România și al Institutului Camões pentru Cooperare și Limbă Portugheză avem plăcerea să prezentăm la București, Cluj-Napoca și Timișoara Festivalul de filme de scurtmetraj din țările în care limba portugheză este limbă oficială.

Proiecția reunește 9 scurtmetraje realizate în țările în care limba oficială este limba portugheză, respectiv Angola, Brazilia, Capul Verde, Guineea Bissau, Guineea Ecuatorială, Mozambic, Portugalia, São Tomé și Príncipe și Timorul de Est.

Obiectivul acestui festival este să aducă în atenția publicului producțiile cinematografice din țările în care limba portugheză este limbă oficială. De la legende africane și până la probleme de factură socială și economică, festivalul reunește o mare varietate de teme, care reflectă, în egală măsură, diversitatea culturilor din țările în care limba portugheză este limbă oficială și varietatea limbii portugheze.

Proiecțiile vor fi subtitrate în limba română și în limba engleză. Subtitrările în limba română au fost realizate cu sprijinul Catedrei Fernando Pessoa din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din București.

Detalii complete pe www.falaportugues.ro

Bilete disponibile pe www.eventbook.ro.

Parteneri instituționali: Arte Institute, Ambasada Portugaliei la București, Institutul Francez din România, Camões – Instituto da Língua e da Cooperação, Catedra Fernando Pessoa, Centrul de Limbă Portugheză din București, Centrul de Limbă Portugheză din Cluj-Napoca, Cinema Victoria, Centrul de Limbă Portugheză din Timișoara, Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” din Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara

Sponsor: European Pastry

Parteneri media: Librăriile Humanitas, Munteanu, NOIZZ, Zile și Nopți

0 comentarii: