În mai înfloresc documentarele: 8 orașe din țară încep proiecțiile KineDok

KineDok powered by One World Romania vă aduce în luna mai 15 proiecții de film documentar ce se vor desfășura în 9 orașe. Miercurea Ciuc, Reșița, Alba Iulia și Timișoara se află printre orașele care încep programul de proiecții – program care va continua până la finalul anului. Vedeți dacă vă aflați și voi pe harta KineDok!

Documentarele de luna aceasta ne fac cunoștință cu câteva dintre cele mai contrariante și emoționante personaje. De la adolescenți în plină criză a maturizării în "Nimic nu va mai fi ca înainte" până la niște bunicuțe vesele și aventuroase în "Funne: visând la mare", de la controversatul psihanalist și politolog marxist Slavoj Zizek din "Bestia e încă vie" până la neo-nazistul blând și neînțeles din "Daliborek și lumea lui albă" - avem câte ceva pentru toate vârstele, gusturile și ideologiile. Lansăm de asemenea și producțiile românești. Cel mai vizionat documentar de la noi anul trecut - "Țara Moartă" al lui Radu Jude ne arată imaginea unuia dintre cele mai rușinoase episoade din istoria României, în timp ce regizorul Șerban Georgescu se înhamă la munca câmpului pentru a înțelege problemele cu care se confruntă agricultura locală în  "Varză, cartofi și alți demoni".

Ca de obicei filmele sunt urmate de diferite evenimente și dezbateri alături de invitați speciali. Proiecția filmului "Varză, cartofi și alți demoni" de la Galați va avea loc în prezența regizorului, pe când la Alba Iulia ne vor fi alături pasionatul agricultor Florian Hada și tânărul inginer agronom Vlad Sover. La Reșița programul se va lansa în cadrul Nopții Muzeelor avându-l ca invitat pe profesorul universitar Gheorghe Popovici. Și nu în ultimul rând, la Arad prima proiecție se va desfășura în cadrul festivalului de muzică și arte performative Particles, care vă va delecta și cu alte activități culturale. Pentru lista completă a evenimentelor și invitaților KineDok urmăriți programele din fiecare locație, precum și website-ul programului.

Despre KineDok:
KineDok este un program unic în Europa, desfășurându-se concomitent în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 7 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă. Publicul are șansa să vadă o selecție deosebită de filme care nu circulă în cinematografele obișnuite și să participe la dezbaterile animate de după proiecții, unde sunt invitați regizori, protagoniști și specialiști locali din diferite domenii.

Program 1 – 31 mai 2018:
Alba Iulia
4 mai 20:00Varză, cartofi şi alţi demoniCasa Forum – Invitaţi: Vlad Sover şi Florian Hada
18 mai 20:00 Funne: Visând la mare - Casa Forum

Arad
12 mai – Dum Spiro Spero – Asociația CitiZenit – proiecție în cadrul festivalului Particles ediția a 3-a

Cluj Napoca
16 mai - Daliborek şi lumea lui albă  - Fabrica de Pensule

 Curtea de Argeş
7 mai 18:30 – Nimic nu va mai fi ca înainte - Centrul de Cultură și Arte „George Topârceanu”

Galaţi
10 mai 18:00 - Varză, cartofi şi alţi demoniMuzeul de Artă Vizuală Galaţi – Invitat: Șerban Georgescu regizorul filmului.
17 mai 18:00 - Ultra - Muzeul de Artă Vizuală Galaţi
24 mai 18:00 – Bestia e încă vieMuzeul de Artă Vizuală Galaţi
31 mai 18:00 – Mulţumesc pentru ploaie  - Muzeul de Artă Vizuală Galaţi

Miercurea Ciuc
7 mai 20:00 - UltraCentrul Cultural Judeţean Harghita
14 mai 20:00 - Nimic nu va mai fi ca înainte - Centrul Cultural Judeţean Harghita

Odorheiu Secuiesc
8 mai 17:00 – Daliborek şi lumea lui albă - Sala Audiovizuală a Bibliotecii Municipiului Odorheiu Secuiesc

Reşiţa
19 mai 20:30 - Ţara MoartăMuzeul Cineastului Amator – Invitat: prof. univ. Popovici Gheorghe

Timişoara
7 mai 20:30 - UltraAethernativ
21 mai 20:30 - Daliborek şi lumea lui albăAethernativ 

0 comentarii: