Câteva conversații despre o fată foarte înaltă va avea premiera internațională la Edinburgh


Câteva conversații despre o fată foarte înaltă, debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, va avea premiera internațională la cea de-a 72-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Edinburgh (20 iunie - 1 iulie, 2018), în cadrul secțiunii European Perspectives. Inaugurat în 1947, Festivalul Internațional de Film de la Edinburgh este cel mai vechi festival care se întinde pe tot parcursul unui an. 

Săptămâna viitoare, filmul va putea fi văzut în premieră mondială la Cluj, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, unde a fost selectat în competiția Zilelor Filmului Românesc. Prima proiecție va avea loc vineri, 1 iunie, de la ora 22.45, la cinematograful Victoria, iar a doua, sâmbătă, 2 iunie, de la ora 12.00, la cinematograful Urania. 

O fostă în comun, un album de fotografii, câteva conversații online, o cafea și o vizită. Două fete contruiesc din bucăți începutul unei povești de dragoste. Dar pe măsură ce se apropie trebuie să înfrunte lucrurile care le despart. 
Trailer oficial: http://bit.ly/CatevaConversatiiTrailerRO

Filmat în doar opt zile, Câteva conversații despre o fată foarte înaltă este un lung-metraj complet independent, fără nicio finanțare publică. "Am filmat în casa coproducătorului, în casa unui prieten, într-o sală de box obținută de un actor și în casa directorului de imagine. Am pus laolaltă echipamente oferite gratis sau extrem de ieftin. (...) Am avut un amestec de actori profesioniști și amatori. Și am avut în fiecare zi un alt boomist - erau toți studenți. Am folosit imagini captate de două feluri de camere și două feluri de telefoane. Avem în film imagini de la trei fotografi. Dacă ne-am aminti toți oamenii care ne-au ajutat, ceea ce singur nu o să se întâmple, ar trebui să avem mai mult de jumate din genericul de final ocupat numai de ei.", povestește regizorul Bogdan Theodor Olteanu.

Silvana Mihai și Florentina Năstase, cele două actrițe principale, ambele la debut în lung-metraj, nu se cunoșteau și nu au dat probe de casting împreună înainte de începerea repetițiilor. "Este treaba regizorului să își caute actori cu chimie și cred că aici Bogdan ne-a găsit foarte bine. (...) a fost alegerea lui să ne aducă împreună și a funcționat!", povestește Florentina Năstase. "Eu am trăit permanent senzația că facem o năzbâtie împreună, că suntem complici și că, după ce vom fi terminat filmul, ne vom primi o ceartă zdravănă de la părinți.", completează Silvana Mihai.

Filmul va avea premiera pe marile ecrane pe 22 iunie, distribuit de Transilvania Film.
***
Mai multe detalii, pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/catevaconversatii/
www.transilvaniafilm.ro

0 comentarii: