Provocare Raku - Mana Bucur - joi, 17 mai 2018

Galateea  Contemporary Art vă invită joi, 17 mai 2018, ora 19, la vernisajul expoziției PROVOCARE RAKU  a ceramistei Mana Bucur din Târgu Mureș.
Curatoare: Gherghina Costea

„RAKU - acest tratament termic în ceramică este pentru mine o reală provocare... în ciuda faptului că utilizez o tehnică de ardere monitorizată electronic, intervine inevitabilul, întîmplătorul și surpriza care poate fi bună sau dezastruoasă. Tot procesul este ca un spectacol irepetabil ( niciodată nu poți repeta același obiect să iasă identic) de aceea este frumos, provocator și ademenitor și la urma urmei toți tindem să creem unicate.

Ca orice artist, mă preocupă teme majore şi minore deopotrivă. Eu le numesc obsesii şi pot să spun că am două astfel de obsesii. Una dintre ele ar fi ideea majoră a dualităţii vieţii. Dualităţile ne urmăresc pe tot parcursul vieţii : benefic/malefic, angelic/demonic, bine/rău, pacific/belicos, adevăr/minciună ca să enumăr doar cîteva dintre ele. Cealaltă obsesie a mea, care-şi are originile chiar în copilărie, este legată de ideea de cub sau a enigmaticei cutii închise, generatoare de mister şi dorinţa de descoperire. Cutia poate fi o surpriză plăcută sau cât se poate de neplăcută...
Momentul “prima vista” al unei cutii sau al unui ambalaj este plin de mister/surpriză. Acesta este momentul pe care vreau să-l imortalizez de fapt în lucrările mele. Deschiderea cutiei topeşte mirajul, indiferent dacă ceea ce găseşti inăuntru este bun sau rău....Un titlu precum « Capcane » este o direcţionare pentru decriptarea a ceea ce vreau să exprim”.

Mana Bucur, ceramist

Expoziția poate fi vizitată în perioada 17 mai - 16 iunie, 2018.
Intrare liberă

Parteneri media: Observator Cultural, Modernism, Radio România Cultural, Senso TV – Arte, Agenția de Carte, Cultura, Art Clue

0 comentarii: