The Florida Project intră din 1 iunie în cinematografele din România


Filmul „The Florida Project” intră în cinematografele din România de 1 iunie, când sărbătorim Ziua Copilului. Prezentat la Cannes în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs, Nominalizat anul acesta la Oscar, Globurile de Aur și Premiile BAFTA, „The Florida Project”, în regia lui Sean Baker, prezintă o lume a copilăriei altfel de cum te-ai aștepta să fie la poarta renumitului parc de distracții.

Povestea are loc în Orlando, Florida, oraș ce găzduiește „cel mai magic loc de pe pământ” - Disneyland. Așa cum remarca și publicația The Guardian, filmul lui Sean Baker oferă o perspectivă ironică și realistă asupra lumii magice imaginate de Walt Disney. Și ne arată cum trăiesc oamenii la polul opus, în mod paradoxal chiar la porțile Disney World, în bine cunoscutele „projects” americane: locuințe ieftine, pentru cei aflați la limita sărăciei.

Filmul regizorului Sean Baker a fost primit cu entuziasm și aclamat de critica americană. Potrivit publicației Variety, „ The Florida Project este o poveste vibrantă despre cum se reflectă magia și suferințele copilăriei în comunitățile marginalizate din America.

The Florida Project l-a introdus pe Baker unui public mult mai mare, care a fost impresionat de emoțiile și naturalețea de neegalat din film”, titrează și Indie Wire.

Sean Baker a regizat „Take Out” (2008) și „Prince of Broadway” (2009) – ambele nominalizate la John Cassavetes Independent Spirit Awards și Starlet (2012), care a câștigat Robert Altman Independent Spirit Award. Absolvent al Universității din New York, Baker este și co-creatorul serialului de comedie Greg the Bunny. Renumit pentru filmul „Tangerine” care a avut premiera la Sundance în 2015 și a fost realizat cu un simplu iPhone 5S

O fabulă realistă despre nevinovăție, fericire și iubire familială în comunitățile de la marginea parcului de distracții Disney World, „Proiectul Florida” prezintă povestea tinerei mame Halley (Bria Vinaite) și a fiicei sale Moonee (Brooklyn Prince), în vârstă de șase ani, care își petrec zilele în lumea colorată în nuanțe pastelate a motelurilor sărace din Orlando, bucurându-se de viață din plin. Protectorul lor iubitor este managerul de motel Bobby (Willem Dafoe). Când norul întunecat al sărăciei amenință să le destrame viața de basm, soluția lui Halley le pune familia în pericol cu grave consecințe.

Singurul actor profesionist care joacă în film este Willem Dafoe, căruia rolul din „The Florida Project” i-a adus anul acesta nominalizări la Oscar, Globurile de Aur și Premiile Bafta, la categoria „cel mai bun actor în rol secundar”. Din distribuție fac parte actori amatori, printre care starul Instagram, Bria Vinaite. 

Avanpremiera filmului va avea loc miercuri, 30 mai, ora 20:30, la Cinema Elvire Popesco.
Biletele pot fi achiziționate de aici: https://eventbook.ro/film/bilete-film-the-florida-project?hall=cinema-elvire-popesco

Trailer oficial: https://www.youtube.com/watch?v=5I2ejH9HuSE&t=6s

Filmul „Proiectul Florida” este distribuit în România de Voodoo Films și intră în cinematografele începând cu 1 iunie.

Parteneri media: Radio România Cultural, Newsweek, Elle, Glamour, Ziarul Metropolis, Cinefan, Cineghid.

Partener de comunicare: PiArt Vision.

0 comentarii: