Vine vara, bine îmi pare, KineDok iese la soare

În vacanță avem și mai mult timp pentru filme. În luna iunie KineDok powered by One World Romania vă aduce 14 proiecții de film documentar. Ne luăm desaga cu filme în spinare și batem țara în lung și-n lat: de la Iași la Timișoara, de la Alba-Iulia la Galați. Alegeți locația KineDok cea mai apropiata și poftiți la filme!

Ca să fim în ton cu sezonul, pe timpul verii KineDok se mută și în aer liber. La umbră și răcoare, pe pături și perne, în parcuri sau chiar în spatele blocurilor vă invităm să urmărim și să dezbatem împreună documentarele lunii.  

De data aceasta ne vom concentra pe istorii recente și ideololgii apuse. Ne vom reaminti de conflictul interetnic din 1990 de la Târgu Mureș în filmul "Campionul din Balcani", vom vizita orașul considerat odată poarta de aur a socialismului în "Hotel Răsărit" și vom parcurge vechea cale ferată a pionierilor în "Tren spre maturitate". De asemenea aflăm cum se reflectă criza europeană a refugiaților într-un sătuc pe cale de dispariție din Bulgaria în "Poștașul Cumsecade" și ce înseamnă să fii cadru medical în „triunghiul morții” din centrul Irak-ului în documentarul zdruncinant "Nicăieri unde să te ascunzi".  


Și pentru că filmele KineDok nu se termină la generic, proiecțiile vor fi urmate ca de obicei de discuții interesante cu invitați special aleși pentru fiecare temă în parte: istorici, politologi și alți oameni care ne pot împărtăși cunoștințele și experiența lor valoroasă pentru a o îmbogăți pe a noastră. Pentru lista completă a evenimentelor și invitaților KineDok urmăriți programele din fiecare locație precum și website-ul programului.


Despre KineDok:
KineDok este un program unic în Europa, desfășurându-se concomitent în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 7 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă. Publicul are șansa să vadă o selecție deosebită de filme care nu circulă în cinematografele obișnuite și să participe la dezbaterile animate de după proiecții, unde sunt invitați regizori, protagoniști și specialiști locali din diferite domenii.


Program 04 – 30  iunie 2018:
Alba Iulia
15 iunie 20:00Campionul din BalcaniCasa Forum-Asociaţia Forum Apulum

Arad
13 iunieMulțumesc pentru ploaieAsociația CitiZenit – Cafeneaua Literară Joy’s

Cluj-Napoca
20 iunie 20:00 – Poștașul CumsecadeParcul Feroviarilor

Curtea de Argeş
4 iunie 18:30 – Ultra - Centrul de Cultură și Arte „George Topârceanu”

Galaţi
7 iunie 18:00 – Hotel RăsăritMuzeul de Artă Vizuală Galaţi
14 iunie 18:00 - Funne: Visând la mare  - Muzeul de Artă Vizuală Galaţi

Iaşi
12 iunie – Campionul din BalcaniMERU

Miercurea Ciuc
4 iunie 20:00 – Tren spre maturitateCentrul Cultural Judeţean Harghita
18 iunie 20:00 – Nicăieri unde să te ascunzi - Centrul Cultural Judeţean Harghita
25 iunie 20:00 - Daliborek şi lumea lui albă - Centrul Cultural Judeţean Harghita

Odorheiu Secuiesc
12 iunie 17:00 – Tren spre maturitate- Sala Audiovizuală a Bibliotecii Municipiului Odorheiu Secuiesc

Reşiţa
16 iunie 20:30 – Tren spre maturitateMuzeul Cineastului Amator – Invitat: Georgian Popovici.

Timişoara
4 iunie 20:30 -  Ţara MoartăAethernativ
18 iunie 20:30 – Nicăieri unde să te ascunziAethernativ


Organizator Național: Asociația One World Romania
Online: oneworld.ro | kinedok.net 
Parteneri: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Budoku (Ungaria), ReStart (Croația), Bergen International Film Festival ( Norvegia), Activist 38 (Bulgaria)
Cu sprijinul: Centrul Național al Cinematografiei   

0 comentarii: