Galeriile Artmark: Prinţesa Sturdza. Caritate şi după moarte

Palatul Cesianu-Racoviţă s-a dovedit neîncăpător în seara de 24 aprilie. Un public extrem de numeros şi implicat a participat la Licitația caritabilă a colecției prinţesei Marina Sturdza.

Cu o rată de adjudecare de aprox. 88%, licitația a fost un succes.

Şi nu doar un succes din punct de vedere financiar, licitaţia însumând peste 66.000 de euro, ci un succes al implicării. Pentru cele 150 de loturi scoase la vânzare, au participat 132 de palete distincte, semn că ultima dorinţă a prinţesei a atras implicarea tuturor celor care au considerat-o un model al generozităţii.

Toate fondurile strânse în urma acestei licitații vor fi direcționate către fundațiile sprijinite de-a lungul vremii de către Prinţesă: Hope and Homes for Children, Fundaţia FARA, The Hospices of Hope, Pro Patrimonio şi Fundația Sfântul Dimitrie.

Licitaţia a cuprins obiecte de valoare și de suflet ale Prințesei Marina Sturdza: lucrări de artă contemporană, piese de artă decorativă de epocă, obiecte de mobilier, piese vestimentare create de designeri celebri, bijuterii şi multe alte amintiri preţioase.

Pandantivul din aur realizat de Joseph Resch (bijutierul Casei Regale) ornat cu cifrul lui Carol I a fost cel mai licitat obiect. Această piesă de colecţie s-a adjudecat în 20 de paşi de licitare pentru 7.000 €, fiind estimată iniţial la 2.000 - 3.000 €.

Participantul care a achiziționat cele mai multe dintre obiectele acestei licitații caritabile (cca. 10%) a ţinut să ne comunice următoarele:

"Prințesa Maria Sturdza a trăit viața unui model exemplar. Deşi făcea parte din clasa aristocrată, şi-a găsit perfect locul în lumea modernă, dăruind mai mult decât strângând pentru sine. Acest lucru s-a putut vedea chiar şi după ce prinţesa nu a mai fost printre noi, întrucât ea ales să-şi doneze întreg avutul către aceste cinci organizații caritabile minunate. Am avut marea plăcere să o întâlnesc în ultimii 15 ani pe prințesa Marina Sturdza la diferite evenimente de caritate, inclusiv la Valentine’s Day Charity Balls, de pe urma cărora a beneficiat Fundația Blue Heron, unde Artmark a fost, de asemenea, co-organizator". (Mike Costache, Managing Partner @ KrowdMentor, CEO @ d10e Conference Series, Founder @ Blockchain Investors Consortium  (BIC), Chief Advisor @ Token-as-a-Service (TaaS) Fund)

0 comentarii: