Festivalul Filmului European la Centrul Ceh

Festivalul Filmului European se cazează la Centrul Ceh timp de 4 zile!

Centrul Ceh găzduiește 4 proiecții de film la cea de-a 22-a ediție a Festivalului Filmului European, care va avea loc în București între 7 și 13 mai 2017.
FB event
🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥

Program:
MARŢI, 8 MAI, ORA 19:00
Minunatul meu Berlin de Vest / Mein wunderbares West-Berlin / My wonderful West-Berlin
Germania, 2017, 97 min., documentar, biografie, istoric
Regia: Jochen Hick

„Combinând materiale de arhivă atent selecționate cu interviuri, documentarul lui Hick celebrează comunitatea LGBT, care s-a luptat nu numai pentru recunoaștere și acceptare, ci și pentru dreptul de a fi privită ca o comunitate politică și istorică.” (Point of View Magazine)

Filmul descrie viața comunității LGBT din Berlinul de Vest din perioada cuprinsă între cel de-Al Doilea Război Mondial și căderea zidului Berlinului. Poveștile și experiențele activiștilor politici, ale hedoniștilor, proprietarilor de cluburi, muzicienilor, designerilor vestimentari, a unui DJ și a unui make-up artist creează o imagine puternică a scenei gay din acele timpuri. Spectatorii au posibilitatea de a călători în timp printr-un Berlin de Vest necunoscut până acum.

Festivaluri:
2017: Berlin IFF
______________________
MIERCURI, 9 MAI, ORA 19:00
Viața și nimic altceva / La Vie et rien d'autre / Life And Nothing But
Franța, 1989, 135 min., dramă de război
Regia: Bertrand Tavernier

1920. Primul Război Mondial s-a încheiat de doi ani. Franța își pansează rănile și lucrurile reintră în normal. În acest climat, două tinere cu origini sociale total diferite își caută iubiții, dispăruți în război. Căutarea le îndreaptă către comandantul Dellaplane, responsabil cu identificarea răniților grav și a cadavrelor Marelui Război.

Premii:
1990: Best Foreign Film (BAFTA Awards), Best Actor, Best Music (César Awards), Best Foreign Film (Los Angeles Film Critics Association Awards), Best Foreign Actor (David di Donatello Awards)
1989: Best Film (Viareggio EuropaCinema), Best Artistic Contribution Award (Tokyo IFF), European Actor of the Year (European Film Awards)
______________________
JOI, 10 MAI, ORA 19:00
BREXITANNIA
Marea Britanie, 2017, 80 min., documentar
Regia: Timothy George Kelly

,,2016 va rămâne în istorie ca anul în care britanicii au distrus Uniunea Europeană. 2016 va rămâne în istorie ca anul celui mai mare vot democratic exprimat de britanici.’’ (Timothy George Kelly)
,,Într-o societate democratică fiecare se consideră expert.’’ (Noah Chomsky)

Brexit a fost primul puseu serios de populism de dreapta din seria care mătură astăzi civilizația vestică. Primul film despre Brexit le dă cuvântul câștigătorilor și lui Noah Chomsky, Saskia Sassen și Nick Srnicek într-un voxpop (tragi)comic, contradictoriu și neliniștitor.

Premii și festivaluri:
2017: Special Mention (Reykjavik IFF), CPH:DOX FF, DOKUFEST FF, Sheffield Doc FF, East End FF, BEAT FF
Website: http://brexitannia.co.uk/
______________________
VINERI, 11 MAI, ORA 19:00
Sunt însărcinată, în România / Estoy embarazada en Rumanía / I Am Pregnant, in Romania
România – Spania, 2016, 78 min., documentar
Regia: Jesús del Cerro

Un documentar despre situația femeilor însărcinate în România, țara cu cea mai ridicată rată a mortalității infantile din Uniunea Europeană. Noțiunea de discriminare pe principii de gen este prezentă la nivelul tuturor straturilor sociale în societatea românească, dar mai ales în marile sisteme: sănătate, învățământ, economie, politică, familie etc. Odată constatat acest fapt, documentarul își propune o radiografie a ceea ce înseamnă să fii femeie româncă însărcinată, în România, dar și în străinătate.

Festivaluri:
2016: Astra FF Sibiu
_____________________
Intrarea la toate proiecțiile este gratuită.
Filmele sunt subtitrate în limba română.

Programul complet al Festivalului Filmului European 2018 este aici: http://ffe.ro/2018/

Eveniment susținut de Budweiser Budvar.

0 comentarii: