Concert 1 iunie GRATUIT Sala Radio


Vrei să îi oferi copilului tău un program special de 1 iunie și nu știi de unde să începi? Cauți o activitate atractivă și educativă, în același timp? Iată cea mai bună idee: vineri, 1 iunie (11.00) sunteți invitați ”cu mic, cu mare” la Sala Radio, la concertul educativ care vă propune un repertoriu antrenant și accesibil pentru cei mici, de la Mica serenadă a lui Mozart sau fragmente din Anotimpurile lui Vivaldi, până la partituri din musical-uri celebre ca Mary Poppins, Sunetul Muzicii sau Veronica

Evenimentul este cu acces gratuit (în limita locurilor disponibile). Concertul are o durată de aproximativ 70 de minute (fără pauză). Accesul se va face începând cu ora 10.00.

Și pentru ca cei mici să se bucure de magia muzicii, pe scena Sălii Radio se vor reuni ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO, violonista CRISTINA ANGHELESCU și ansamblul Radio România care se bucură deja de o mare popularitate printre micii spectatori: CORUL DE COPII RADIO (dirijor: RĂZVAN RĂDOS, acompaniament pian: MAGDALENA FAUR). Întregul eveniment se va desfășura sub bagheta dirijorului CONSTANTIN ADRIAN GRIGORE. Cu o bogată carieră internațională, acesta a fost invitat în 2017 la pupitrul Filarmonicii Regale din Liège (Belgia), unde a susținut o serie de 7 concerte.

Concertul va cuprinde câteva intervenții ale dirijorului, pentru a-i apropia pe micii melomani de arta muzicii și a-i ajuta să înțeleagă partiturile pregătite pentru ei, cum ar fi: Mozart - Mica serenadă (partea I) și două fragmente din suita Anotimpurile - Vivaldi: Concertul nr. 1 în mi major pentru vioară şi orchestră, Primăvara – partea I și Concertul nr. 2 în sol minor pentru vioară şi orchestră, Vara – partea a III-a. 

De asemenea, copiii se vor întâlni și cu lucrările ritmate ale compozitorului american Scott Joplin (The Strenous Life, The Entertainer, The Ragtime Dance) și cu binecunoscutul tango La Cumparsita, semnat de compozitorul uruguayán Gerardo Hernán Matos Rodríguez.

Concertul va continua cu fragmente din spectacolul „The Sound of Musical”, un succes extraordinar al Corului de Copii Radio, ce a însemnat două concerte sold-out pe scena Sălii Radio în luna aprilie a acestui an. Veți fredona împreună cu cei mici cunoscute șlagăre din pelicula românească Veronica, dar și din celebrele musical-uri  Mary Poppins  și Sunetul Muzicii. Mișcarea scenică a fost concepută de Mara Lăcătuş și Oana Necea.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro.

0 comentarii: