BASSKA | OMU GNOM | OBC @ Fabrica - 26.09



A doua ediție a Dark Side Nights începe sâmbătă, 26 septembrie, în Fabrica, cu Basska, Omu Gnom și OBC.
Invitați - Ateliere de creație & Slim Rocka.
Open doors - 20.00
Intrarea, adică susținerea artiștilor - 20 lei
Info FB.com/events/808032635962248
#DarkSideNights are ca scop mediatizarea fenomenului muzical «Fabricat în Romania» și nicidecum mercantilizarea acestuia.
 
**** Basska ****
Theo (Vapor), Radu, Laur, Mihai, Sorin (Persanul), Adelin, Sorin și Cristi (Copilu). Sunt cei 8 prieteni care formează Basska, o trupă nouă și efervescentă pe care, încă de la primele concerte, majoritatea publicului a încadrat-o într-un gen sau altul, dub, reggae sau urban.
După ultimul an de concerte, Basska a ajuns să însemne toate aceste genuri, deși ei preferă să spună despre muzica lor că este „music with soul” și atât. Din sala de repetiții și până în studio sau pe scenă, constanta acestui grup o reprezintă „sufletul”, iar infuzia de influențe muzicale continuă să se facă simțită cu fiecare nouă piesă. Sunt plini de energie și fac super show.
 
**** Omu Gnom ****
Fondator al trupelor Raparta, Ateliere de creație și Măcel Mai Chill, Omu Gnom este unul din artiștii reprezentativi ai underground-ului românesc. Cu o experiență în arta de a scrie de 15 ani și în savoarea sunetelor, ca beatmaker, de aproape tot atâția ani, Omu Gnom se recomandă a fi o carte foarte bună de citit pentru cine vrea să asculte o muzică din suflet cu un mesaj puternic.
În anul 2000, formează Raparta, alături de care a scos 3 materiale: 2 e.p.-uri – Un buchet de flori (2004) și Un buchet de cuvinte (2007) și un album – Rapartamentu’ (2005). Raparta a fost membră al label-ului independent Urban Records din 2002 până în 2005 și a fost prezentă pe diferite compilații lansate sub case de discuri și independente (Lichidare de stoc, Underground Phase One, Loop Records, Proiectul Verde).
 
În 2011, apare Ai grijă să n-ai griji, primul material solo al artistului, un album care s-a bucurat de mult succes devenind un clasic. La o lună distanță apare Nu uită să nu uiți, un album cu multe colaborări importante (Norzeatic, Bean Mc, Kazi Ploae, Dj Undoo, Dj Limun și mulți alții). Ambele albume au fost unite într-un pachet de 35 de piese disponibil la download gratuit și comandă în original pe site-ul artistului.
 
În 2013. apare Program de lucru, primul album Ateliere de creație. Albumul este produs în cea mai mare parte de Omu Gnom. La sfârșitul aceluiași an iese Atenție la neatenție (Partea I), acest album fiind începutul unei serii de albume tematice, sociale, care sunt menite să tragă un semnal de alarmă în legătură cu tot ce se întâmplă pe meleagurile noastre. La 6 luni distanță, în 2014 Omu Gnom lansează Atenție la neatenție II, o continuare binevenită a primei părți cu aceeași tematică.
Anul 2015 îl găsește pe Omu Gnom lucrând de zor la al doilea album Ateliere de creație – Ore suplimentare, „un album clasic ca un taxi într-o zi de vară”, cum însuși artistul recunoaște. În luna mai, pe 15, de ziua lui, Omu Gnom lansează un album cu un titlu greu de pronunțat dar cu un conținut mai mult decât potrivit: !?. Este un album care reprezintă o evoluție artistică și în același timp o revenire către stilul clasic.
www.omugnom.com
www.facebook.com/rapromanesc
 
**** OBC ****
O bere si un cui (OBC) : 4 băieți, 4 burți: 2 maschine-uri, 2 microfoane: 2 producători și 2 MC. Restul e poveste porno cu TGP.
 
**** Ateliere de creație ****
Ateliere de creație a apărut prima dată în 2006, întâi ca o idee de label și apoi s-a transformat într-o trupă în toată regula. Compusă din membrii trupelor Raparta și Cast, Ateliere de creație scot în 2013 primul album în această formulă numit "Program de lucru". Albumul conține 17 track-uri și s-a bucurat de reacții pozitive în rândul fanilor muzicii underground.
La doi ani distanță apare noul album "Ore suplimentare". Acest album aduce o abordare mai matură a subiectelor și un sound mai puternic. Printre cele 17 track-uri găsim și invitați ca Stoe Toxxic, Aliosha (H8) și Jurjak.
Nucleul Ateliere de creație înseamnă Omu Gnom, Celălalt și Fratele.
www.facebook.com/atelieredecreatie
www.youtube.com/user/Atelieredecreatie
 
**** Slim Rocka ****
Membru al organizației "Electronic Hunt" și co-fondator "Anon Events", Slim Rocka mixează din 2008.
 
Plecând cu orașul natal, Sfântu Gheorghe, evoluează cu timpul și își face loc pe afișele unor evenimente din Cluj, București, Timișoara, Satu Mare, Iași, Brașov și altele sau la festivaluri precum Electric Castle Festival 2013 și 2014, Peninsula 2013, FânFest 2014, SnowRide 2015 și altele.
A împărțit scena cu artiști internaționali și autohtoni deopotrivă: Wilkinson [UK], Paul SG [AT], Utah Jazz [UK], Dope DOD [NL], Stanton Warriors [UK], LSB [UK], Dj K-Lu, Dj Sauce, Gojira, Vlad Dobrescu [CTC], Indjstione, DJ Al*Bu, Unda Comună, Subcarpați, MadLiquid, Padre și mulți alții.
În prezent, activează ca DJ pentru "Omu Gnom" și în Cluj-Napoca la evenimente de Hip Hop, dar și de Drum and Bass.
 
"Bassline Business" (Electronic Hunt), "Hood Bangers" (Anonbrand), Flying Beats (Flying Circus) sunt câteva dintre conceptele la care activează în mod constant.
 
www.facebook.com/slimrocka
https://soundcloud.com/slimrocka 
www.mixcloud.com/slimrocka

0 comentarii: