Dracula Film Festival: Premiere, invitati speciali si filme pentru copii



Programul celei de-a treia ediții a Dracula Film Festival, care va avea loc în perioada 7 – 11 octombrie la Brașov, este unul extrem de ofertant:filme în premieră națională, o retrospectivă in memoriam Wes Craven, un masterclass susținut de compozitorul Simon Boswell și filme fantasy pentru cei mici în secțiunea Copiii Fantastici.

Cel mai șocant și amuzant film al acestei ediții se numește Bunny the Killer Thing (R. Joonas Makkonen, 2015) și este o comedie neagră plină de blestemății, care sfidează cu elan limitele bunului simț și ale credibilității. Bunny the Killer Thing a câștigat premiul pentru Celmai bun film la Nocturna Madrid International Fantastic Film Festival și va rula în prezența regizorului Joonas Makkonen, în premieră națională, la DFF.

The Witch (R. Robert Eggers, 2015), un film inspirat de folclorul american despre vrăjitoarele din Salem, este o revizitare radicală și extrem de eficientă,admirată deopotrivă de fanii genului și de criticii de film. Pentru The Witch Robert Eggers a câștigat premiul de regie la Sundance 2015.

O altă premieră, în afara competiției, este și The Visit (R. M. Night Shyamalan, 2015), care ne spune povestea terifiantă a doi frați trimiși la ferma izolată a bunicilor din Pennsylvania. Odată ce copiii descoperă că bunicii lor sunt implicați în ceva profund tulburător, realizează că șansele de a se întoarce acasă scad dramatic.

Însecțiunea Masters of Horror sunt programate 3 filme in memoriam Wes Craven: Shocker (SUA, 1989), Oamenii de sub scară/ The People Under the Stairs (SUA, 1991) și Zbor de noapte/ Red Eye (SUA, 2005).

Simon Boswell, compozitor britanic de muzică de film, nominalizat la premiile BAFTA, este unul dintre invitații speciali ai festivalului și va susține un masterclass vineri 9 octombrie, de la ora 19.00, la Cinemateca Patria, care va fi urmat de la ora 20.00 de proiecția filmului super cult și psihedelic Santa Sangre, regizat de genialul Alejandro Jodorowski, a cărui coloană sonoră este compusă de Boswell. După proiecție va avea loc o sesiune de Q & A cu Simon Boswell.

În cadrul secțiunii Copiii Fantastici vor rula sâmbătă și duminică filmele de animație Cei șase supereroi/ Big Hero 6 (SUA, 2014) și Cenușăreasa/ Cinderella(SUA, 2015), ambele producții ale studiourilor Walt Disney.

În deschiderea festivalului, miercuri, 7 octombrie, va fi proiectată în avanpremieră națională  animația lui Genndy Tartakovsky Hotel Transilvania 2/ Hotel Transylvania 2 (SUA, 2015), care va fi reluată duminică, 11 octombrie, ora 11.00, la Cinema One, în prezența unora dintre cei care au realizat dublajul în limba română:actorii Claudiu Bleonț, Gabriel Spahiu, Anca Sigartău, Tamara Roman, Gabriel Costin, Cristi Neacșu, precum și scriitorul și jurnalistul Marius Chivu.

Cea de-a treia ediție a Dracula Film Festival va avea loc între 7 și 11 octombrie, în Brașov, la Teatrul Sică Alexandrescu, Cinena One, Cinemateca Patria și Sala Patria.

Dracula Film Festival este un festival competițional - în cadrul căruia vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy - și are 3 secțiuni: competiție lungmetraj internațional, competițies curtmetraj internațional și competiție scurtmetraj românesc (DFF este singurul festival din România de acest gen care are o competiție de scurtmetraj).

Dracula Film Festival are loc anual în luna octombrie în Brașov, este organizat de Asociația Culturală Fanzin și prezentat de Viasat History.


0 comentarii: