0003_AFTERTASTE - premiera in cadrul eXplore festival #10



Spectacolul 0003_AFTERTASTE in coregrafia Simonei Deaconescu va avea  premiera in cadrul eXplore festival #10
eXplore festival - Bucharest International Contemporary Performance Festival si WASP Studios au deosebita placere de a va invita in datele de 24, 25 si 27 septembrie 2015, de la orele 19.30 la avanpremiera, respectiv premiera performance-ului 0003_ AFTERTASTE.  
 
Ce s-ar întâmpla dacă ai descompune o secundă din viața ta în nanosecunde? Este posibil să-ți lași gândurile suspendate în spațiu și timp, călătorind cu viteze diferite în direcții aleatorii?
Aftertaste este un spectacol instalație în care corpul devine neformat, destratificat și dezarticulat, alcătuit din milioane de particule în continuă mișcare, lăsând o impresie de eternă reîntoarcere. Poate fi harta unui delir, un spectacol fără început și fără sfârșit, construindu-se și deconstruindu-se neîncetat.
Două dansatoare într-o supra-realitate guvernată de reguli aleatorii se depersonalizează, lăsând memoria colectivă să circule înainte și înapoi, una către alta și amândouă către aparatele de captat sunet. Informația este generată și transformată la infinit. Ca să reușească să vadă lumea trebuie să oprească lumea.
 
Simona Deaconescu este un coregraf emergent cu studii în dans și regie de film. În 2014 a primit bursa danceWEB, oferită de rețeaua Life Long Burning. Este directorul artistic al colectivului Tangaj Dance, cunoscut pentru spectacolele “0001|Fabrica de Vise” și “0002|Birdville”, filmul de dans “Silent Places”, Bucharest International Dance Film Festival, Dance Film Platform și co-producător al Plaformei X. Simona este interesată de tehnologia corpului în mișcare, dezvoltând programe interdisciplinare de formare profesională ca D.I.M.A.P. (Direcții inovatoare în multimedia și arta performativă) în cadrul GROWASP și dezvoltându-și în mod constant propria metodă și tehnică de dans (the floating body), ca pedagog pentru profesioniști și amatori. Spectacolele sale au fost prezentate în București, Cluj, Craiova, New York și Istanbul, iar filmul de dans “Silent Places” a fost proiectat în peste 20 de festivaluri din Europa, SUA și Asia.
 
Coregrafie: Simona Deaconescu
Suport dramaturgic: Krõõt Juurak
Sound Design: Denis Bolborea
Compoziție vizuală: Carmen Tofeni
Performeri: Simona Dabija, Diana Spiridon
Producător: Tangaj Dance Collective
Co-producători: 4Culture, WASP-Working Art Space and Production
 
Aftertaste face parte din proiectul cultural Camera 0003_Linii de fugă, co-finanțat de AFCN (Administrația Fondului  Cultural Național) și finanțat în cadrul Programului cultural EȘTI BUCUREȘTI, prin ARCUB și Primăria Municipiului București.
 
Biletele se pot achizitiona din  reteaua www.iabilet.ro, la pretul de 20 lei,    
Facebook event: https://www.facebook.com/events/491750541000815
Aftertaste_Sneak Peek from Tangaj Dance on Vimeo.


Web: http://exploredancefestival.ro
Facebook: https://www.facebook.com/exploredancefestival
Trailer: https://vimeo.com/139178967
Fbk event: https://www.facebook.com/events/1641073392817058

0 comentarii: