Segiu Chihaia - Exodus Wonderland

Sergiu Chihaia
EXODUS WONDERLAND

30 septembrie – 15 octombrie 2015

Coordonator Atelier 030202: Mihai Zgondoiu

Vernisaj: vineri, 30 septembrie 2015, ora 19.00, ATELIER 030202 (Sala Nouă TC), str. Sfânta Vineri nr. 11, Bucureşti


“Sergiu Chihaia propune o regândire a mecanismelor migrației prin reproiecția existențială a pinguinilor. Fiecare este similar celuilalt, indiferent de rasă, dar complet diferit. Lucrările sale aplatizează fantasmagoria adevăratului în conceptele sociologice pozitiviste ale mentalității/expresiei și ale credinței/ignoranței.

Pinguinii reformulează mecanismele supraviețuirii, iar idea de a învăța este în primul rând una a auto-transformării radicale unde identitatea umană nu este statică, cunoașterea este incertă, dar ambele fac obiectul reevaluării și schimbării constante.

Ansamblul pinguin-om reamintește ideea lui Deleuze și Guattari de a crește participarea noastră în evoluția creativă a vieții prin practici culturale și forme subiective care pot susține o asemenea evoluție. Se poate găsi acel loc imanent, non-dualistic care să asigure continuitatea dintre uman și non-uman, dintre uman și celelalte specii. Captivitatea, în orice formă, trebuie abolită. Experimentele de orice natură care implică ființe vii trebuie eradicate.

Prin fragilitatea materializării lucrărilor Sergiu Chihaia pare a ne sugera susținerea protecției speciilor de animale aflate în captivitate - fizică sau psihanalitică -, în tranziție sau în plin proces de migrație. Om sau pinguin.” (Răzvan Ion)


www.atelier030202.ro
www.atelier030202.blogspot.ro

FB event: www.facebook.com/events/611363085668403/

Organizator: ATELIER 030202
Parteneri:Teatrul de Comedie, Asociaţia Euro CulturArt, UNArte
Sponsor: Murfatlar România SA

0 comentarii: