“List of the Lost”, primul roman al lui Morrissey, în fruntea topurilor

Muzica nu-i e suficientă. Pe 24 septembrie Morrisey își va lansa primul roman de ficțiune, „List of the Lost”, o poveste americană unde, firește, răul învinge binele și nimeni nu trăiește fericit până la adânci bătrâneți. Cartea e deja pe primul loc în topurile Amazon UK. Debutul în ficțiune vine la aproape doi ani de la publicarea autobiografiei sale, un succes absolut. Britanicul cântă în premieră la București pe 14 octombrie 2015, la Sala Palatului, într-un concert organizat de Events. Biletele din fața scenei sunt aproape integral vândute.
 
În 2013, „Autobiography” lua pe sus clasamentul britanic. Din prima săptămână de când a intrat pe rafturi, a ajuns No. 1 și a fost una dintre cele mai rapid vândute cărți autobiografice din toate timpurile în UK. List of the Lost” poate fi pre-comandată online și calcă pe urmele „Autobiography”. La doar câteva săptămâni de la anunțare, este deja numărul 1 în topul Amazon UK al celor mai bine vândute cărți la secțiunea Gothic Romance (categorie la care au tronat, de-a lungul timpului, cărți precum Jane Eyre de Charlotte Brontë sau Rebecca de Daphne du Maurier). Fostul solist The Smiths, care n-a vrut să dezvăluie prea multe, se declară fie prea anxios ca să se bucure, fie prea încântat ca să aibă emoții”. “List of the Lost” va fi iniţial disponibilă în librăriile din Marea Britanie, Irlanda, Australia, India, Noua Zeelandă şi Africa de Sud și este distribuită de editura Penguin Books.
 
Feriți-vă de autor… intim și indiscret… cu aere profetice pompoase… aici este adevărul din ficțiune… o poveste americană unde, firește, răul învinge binele, și nimeni nu trăieșțe fericit până la adânci bătrâneți. Nimic nu poate fi vreodată suficient din cauza complicatelor zbuciumuri ale experiențelor lipsite de sens ale oamenilor în carne și oase. Când citești o carte, îți lași rădăcinile să se scufunde. “List of the Lost” este realitatea despre adevărata luptă împotriva a ce e lăsat să fie adevărat " spune autorul.
 
Puternic influențat de monștri sacri precum Oscar Wilde sau Johann Wolfgang Goethe, dar și un fan înrăit al muzicii pop și al marelui ecran, Morrissey a prins microbul scrisului la o vârstă foarte fragedă. La doar 20 de ani i se publica biografia lui James Dean, "James Dean nu este mort". David Bowie, Ray Davies și Marc Bolan se numără printre idolii săi muzicali.
 
În funcție de distanța față de scenă, biletele costă 120, 145, 190, 220 și 260 lei. Cele mai scumpe bilete, din fața scenei, sunt aproape integral vândute. Se pot cumpăra online pe www.eventim.ro sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești, hipermarketurile Carrefour și benzinăriile OMV). Biletele pot fi achizitionate și în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă, nr. 15.

0 comentarii: