Cinefilii si cineastii isi dau intalnire la cea de-a 6-a editie a Noptii Albe a Filmului Romanesc



Pe 18 septembrie, în 8 locații din București, începând cu ora 18:00, pasionații de cinematografie sunt așteptați la un festin cu filme românești, în compania regizorilor și actorilor.
Astfel, spectatorii vor avea ocazia de a afla mai multe despre filmele vizionate, direct de la realizatori. Unul dintre cele mai așteptate filme în cinema, proiectat în premieră la Noaptea Albă a Filmului Românesc, Un etaj mai jos (r. Radu Muntean), își așteaptă fanii în prezența echipei, atât la Cinema Studio de la ora 20:00, cât și la Cinema Elvire Popesco de la ora 22:00.
Regizoarea Ana Lungu va fi prezentă la avanpremiera filmului Autoportretul unei fete cuminți, de la ora 22:30 la Cinema Studio, pentru o sesiune de Întrebări și răspunsuri.

Proiectat în avanpremieră, Filmul Surpriză al acestei ediții îi aduce alături de spectatori pe regizor și o parte din echipa filmului, începând cu ora 20:00, la Cinema Elvire Popesco.
Printre invitații evenimentului, se numără și regizorul Tudor Giurgiu și actrița Andreea Vasile. Cei doi vor fi prezenți la vizionarea filmului De ce eu? și vor răspunde întrebărilor tuturor curioșilor despre cazul Panait, după proiecția de la ora 22:00, la CinemaPRO.

Documentarele serii sunt în prim-plan în ceea ce privește numărul invitaților prezenți la vizionare. Unul dintre cele mai premiate documentare românești, Toto și surorile lui (r. Alexandru Nanau), selectat la Premiile Academiei Europene de Film, va fi proiectat în prezența protagonistului, Totonel, la Dianei | 4, începând cu ora 19:00. În aceeași locație-gazdă, regizorii Mihai Voinea, Mihai Mincan și Cristian Delcea se vor întâlni cu pasionații de șah, de la ora 21:15, pentru vizionarea filmului Bondoc, iar regizorii Alexandru Mavrodineanu și Mihai Grecea vor povesti cu publicul despre “Mami” - Mihaiță Nicolae, cel mai în vârstă pilot în activitate, după proiecția filmului Omul pasăre, programată pentru h 23:00.

La Muzeul Național al Țăranului Român – Studioul Horia Bernea, spectatorii vor putea afla mai multe despre “Rețeaua citostaticelor” și drumul medicamentelor citostatice de la mai multe farmacii din Austria și Ungaria până la pacienții din România, direct de la regizorul Claudiu Mitcu și “capul rețelei”, Vlad Voiculescu, după proiecția documentarului Rețeaua, de la h 22:30, iar regizoarea Oana Giurgiu va oferi o lecție de istorie foarte interesantă și necesară, prin documentarul Aliyah DaDa, programat la h 00:00, povestind publicului mai multe despre o acea comunitate de evrei, care, acum 133 de ani, pleca din Moineşti spre Ţara sfântă, pentru a înfiinţa una dintre primele colonii evreieşti din Palestina.

Programul detaliat al evenimentului este disponibil pe site-ul: www.romfilmpromotion.ro şi pagina oficială de Facebook: www.facebook.com/NoapteaAlba

Iubitorii de film românesc sunt așteptați pe 18 septembrie în cele 8 locații din București: CINEMA STUDIO, CINEMAPRO, CINEMA ELVIRE POPESCO, MUZEUL NAȚIONAL AL ȚĂRANULUI ROMÂN, SALA ARCUB, DIANEI |4, J’AI BISTROT, DESCHIS GASTROBAR.

Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia Film şi Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.
Parteneri eveniment București: Uniunea Cineaştilor din România, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Institutul Francez, Ambasada Franței în România, ArCuB, CinemaPRO, Dianei | 4, J’ai Bistrot, Deschis Gastrobar

Parteneri eveniment Cluj: Asociaţia Victoria Film, Casa TIFF

Partener de monitorizare: mediaTRUST

0 comentarii: