Journey Pub: Proiectie KINEDOK: Sugar Blues - 10 octombrie

Proiectie KINEDOK: Sugar Blues | cel mai bun documentar la final
 
* Am pastrat ce e mai bun pentru final!
PROIECTIE CU INTRARE LIBERA - ultima proiectie din cadrul Kinedok la Journey Pub.

Sugar Blues - lupta unei mame împotriva mafiei globale a zahărului. O poveste tragicomică, vibrantă şi emoţională care o să vă scape de “Sugar Blues”.

Regizoarea care suferă de diabet de sarcină este obligată să renunţe la zahărul rafinat. Resimţind simptomele sevrajului, îşi dă seama cât este de dificil. Zahărul este peste tot, de la chifle şi pâine la semipreparate şi bere. Se găseşte în conservele de legume, în chipsuri şi cârnaţi, chiar şi în ţigări, precum şi în publicitate şi politică. Regizoarea investighează impactul sutelor de ani de consum de zahăr asupra indivizilor şi societăţii. Ea descoperă puterea imensă pe care această pudră albă a avut-o de-a lungul timpului până în zilele noastre. Descoperă legături între disfuncţiile mentale sau comportamentale şi consumul excesiv de zahăr. Filmul combină observaţia ştiinţifică şi documentarul social cu situaţii documentare din viaţa reală.

Proiectul KineDok:

KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar. Până la sfârșitul anului, 12 filme din centrul și estul Europei vor fi proiectate în 20 de locații din 14 orașe din România. Partenerii programului – organizații din 5 țări europene, printre care și One World Romania - cred că în ţările noastre sunt oameni care au povești și ele trebuie spuse. Iar filmul documentar este o metodă potrivită de a le da glas.

La noi, există oameni care vor să consume altceva decât mainstream și există și documentare foarte bune – dar nu există săli și nici răgazul pentru ca acești oameni și aceste filme să se întâlnească. De aceea, KineDok aduce filmele – uneori însoțite de regizori, protagoniști sau experți cu care să poți discuta - la clubul, în fabrica dezafectată sau în ceainăria de lângă tine.

KineDok este un meniu cinematografic alternativ însoțit de un pahar de vorbă.

Contact rezervari: 0752 285 286
 

0 comentarii: