Concert JOHN ABERCROMBIE Quartet la Sala Radio

Legendarul jazzman JOHN ABERCROMBIE ajunge pentru prima oara in Bucuresti, pentru a sustine un concert in data de 17 octombrie, de la ora 20.00, la Sala Radio.
 
JOHN ABERCROMBIE revine in Romania la sase ani dupa ce a concertat pe scena celebrului Festival de Jazz de la Garana.
 
Cunoscut pentru stilul sau minimalist si eclectic, chitaristul american de geniu JOHN ABERCROMBIE (n. 16 Decembrie 1944) exploreaza stilurile jazz fusion, post bop, free jazz si avant-garde.
 
Compozitor si sef de formatie, ABERCROMBIE a studiat la prestigiosul Berklee College of Music din Boston, Massachusetts. A inregistrat albumul de debut Timeless alaturi de casa de discuri a lui Manfred Eicher - ECM, careia i-a ramas fidel timp de peste 40 de ani. A cantat cu titani ai jazzului precum Billy Cobham, Jack DeJohnette, Michael Brecker,Randy Brecker sau Joe Lovano, pentru a numi doar cativa.
 
La aproape 71 de ani, JOHN ABERCROMBIE continua sa concerteze in cadrul unor turnee internationale, dar si sa compuna si inregistreze, reusind sa experimenteze si sa forteze granitele jazzului, ramanand totusi ancorat in traditiile acestuia.
 
Asa cum declara intr-un interviu, “As vrea ca oamenii sa ma perceapa ca avand o legatura directa cu istoria chitarei de jazz, in acelasi timp incercand sa extind granitele acestei muzici”.
 
Cu o cariera de peste 40 de ani si aproape 50 de albume, JOHN ABERCROMBIE s-a impus ca unul dintre marii maestrii jazz. Favorizand sunete neconventionale ( cum ar fi, spre exemplu, mandolina electronica) si ansambluri netraditionale, ABERCROMBIE este un mare experimentator, reusind sa uimeasca si sa inoveze de fiecare data.
Alaturi de ABERCROMBIE, pe scena Salii Radio vor mai urca Marc Copland (pian), Drew Gress (bass) si Joey Baron (baterie).
 
Biletele pot fi achizitionate prin Reteaua Eventim.ro si Reteaua IaBilet.ro.
 
Video:
https://www.youtube.com/watch?v=9E9eA-RmY4k
 
Facebook Event:
https://www.facebook.com/events/1628427434080572
 
Un eveniment organizat de Jazz Syndicate Live Sessions si recomandat de MAGIC FM

0 comentarii: