Journey Pub: Proiectie KINEDOK: Epuizati, de Borut Šeparović - 6 octombrie


_____Epuizati, de Borut Šeparović________
Croatia, 93 min, productie 2014

Aceia dintre noi care au trăit peste 30 de milioane de minute vorbesc despre momentele importante din viaţă, ireversibilitatea acestora, transcendenţă, finaluri fericite şi viitorul nostru : generaţia 55+.

"Epuizați” este un film despre cele mai importante momente ale vieţii. Protagoniştii filmelor sunt persoane cu vârste peste 55 de ani – cei care au trăit peste 30 de milioane de minute. Filmul arată audiţiile şi procesul de realizare a unei piese de teatru şi a unui documentar. Personajele sunt provocat să vorbească despre cele mai importante minute din viaţa lor într-un număr de secunde egal cu vârsta lor. Vorbesc despre viaţă şi moarte, fericire şi durere cu o onestitate brutală. “Epuizați” arhivează procesele în care protagoniştii devin mai mult decât indivizi adunaţi la întâmplare: trebuie să înfrunte împreună decadele propriei tăceri şi să-şi asume responsabilitatea pentru lumea în ruine pe care o lasă moştenire noilor generaţii.

DETALII film: http://kinedok.net/films/detail/31?locale=ro

Proiectul KineDok:

KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar. Până la sfârșitul anului, 12 filme din centrul și estul Europei vor fi proiectate în 20 de locații din 14 orașe din România. Partenerii programului – organizații din 5 țări europene, printre care și One World Romania - cred că în ţările noastre sunt oameni care au povești și ele trebuie spuse. Iar filmul documentar este o metodă potrivită de a le da glas.

La noi, există oameni care vor să consume altceva decât mainstream și există și documentare foarte bune – dar nu există săli și nici răgazul pentru ca acești oameni și aceste filme să se întâlnească. De aceea, KineDok aduce filmele – uneori însoțite de regizori, protagoniști sau experți cu care să poți discuta - la clubul, în fabrica dezafectată sau în ceainăria de lângă tine.

KineDok este un meniu cinematografic alternativ însoțit de un pahar de vorbă.

Contact rezervari: 0752 285 286

PROGRAMUL KINEDOK LA JOURNEY: 10 octombrie, orele 12.00- Sugar Blues

Contact rezervari: 0752 285 286

TRAILER from MONTAЖ$TROJ on Vimeo.

0 comentarii: