Cinci filme provocatoare in sectiunea „Exploratorii” la HipTrip Travel Film Festival



Aflat la a doua ediție, HipTrip Travel Film Festival își continuă misiunea de a inspira și încuraja spectatorii să se transforme din turiști, în călători și chiar în exploratori, fie că vorbim de orașele îndepărtate ale lumii sau de o incursiune pe un tărâm mai puțin prietenos precum zonele polare sau deșertul. Secțiunea „Exploratorii” reunește filme cu și despre oamenii care lasă în urmă marile capitale ale lumii și se aventurează pe căi mai puțin umblate - fie pentru că doresc să se regăsească, fie pentru că pur și simplu vor să descopere localnicii și obiceiurile acestora. 

Anul acesta, între 8 și 11 octombrie, secțiunea Exploratorii” din cadrul HipTrip Travel Film Festival aduce la București cinci filme provocatoare. 

Tracks/Calea Deșertului” este un film australian bazat pe romanul autobiografic al lui Robyn Davidson, care, în 1977 a început o călătorie de 2.700 de kilometri, de una singură şi pe jos, prin pustiul australian. 

La prima ediţie a HipTrip Travel Film Festival, Leon McCarron a fost gazda proiecţiei „Into the Empty Quarter” şi ne-a povestit în detaliu ce presupune o astfel de călătorie. Următoarea lui expediţie a vizat râul Karun, cel mai mare râu din Iran, pe care l-a străbătut alături de Tom Allen. Rezultatul călătoriei este documentarul „Karun”, ce va fi prezentat de către Tom Allen, realizator şi protagonist.

Between Snow and Stars” vine din Marea Britanie și este un documentar ce redă vieţile musherilor şi alpiniştilor din Finlanda şi Everest, în încercarea de a ne inspira să explorăm locuri neconvenţionale. Proiecţia este urmată de sesiune Q&A cu realizatorii documentarului: Tom Vaillant şi Charles H. Joslain, care ne vor povesti unele dintre cele mai nebuneşti aventuri – de la alunecarea printre blocurile de gheaţă, până la momentele când i-a surprins avalanşa – dar şi motivele pentru care iubesc foarte mult ceea ce fac. 

La capitolul ficțiune, vom urmări Wild”, povestea unei călătorii foarte lungi, pe o distanţă de 1.500 kilometri, între Statele Unite și graniţa cu Mexicul. Adaptare a memoriilor semnate de Cheryl Strayed, filmul o aduce în prim plan pe Reese Witherspoon şi a ei încercare de a-şi pune viaţa în ordine pe parcursul acestei călătorii.

România va fi reprezentată de documentarul “Exploratorul”, ce urmăreşte firul vieţii lui Emil Racoviţă, pionier al cercetării vieţii din Antarctica, din adâncurile Mediteranei şi din peşteri, întemeietor al biospeologiei şi al primului Institut de speologie din lume, de la Cluj. Proiecţia va fi urmată de sesiune Q&A cu realizatorii documentarului.

La finalul proiecțiilor „Karun” și „Between Snow and Stars” publicul spectator va putea interacționa cu protagoniștii acestora.

 Tom Allen, unul dintre exploratorii din pelicula „Karun”, a fost activ în lumea aventurii de la vârsta de 23 de ani, când a pornit într-o călătorie prin lume pe bicicletă, o călătorie ce a durat aproape patru ani. Filmul său premiat despre această călătorie, Janapar, a fost lansat în anul 2012 și a fost proiectat la prima ediţie a HipTrip Travel Film Festival. Regizor și scenarist de filme de aventură, el a lucrat de atunci în Scandinavia Arctică, în Statele Unite ale Americii, în Mongolia Exterioară, în Iran și cel mai recent în Patagonia. El iubește toate lucrurile noi și aventuroase și este autorul blogului http://tomsbiketrip.com.

Tom Vaillant este un tânăr francez de 23 ani care spune despre el că este „dependent de futurism” și este tot timpul curios să descopere acele locuri de lume în care nu mulți reușesc să pună piciorul. Când vine vorba de călătorii, are o imaginație ieșită din comun în alegerea destinației și este clar un excentric – destinațiile alese pentru „Between Snow and Stars” sunt o dovadă vie a acestui lucru! Lui Tom Vaillant i se va alătura și  Charles H. Joslain, cel de-al doilea regizor al peliculei menționate.

Cei trei vor participa și la o întâlnire în afara cinematografului cu publicul spectator și cu potențiali aventurieri, în cadrul workshop-ului „Aventura Vivolis: Explorează!”.

Vivolis – inspirat de călătorii, sponsorul secțiunii „Exploratorii”


HipTrip Travel Film Festival îți provoacă spectatorii să-și depășească limitele atunci când vine vorba de călătorii și să aleagă ca următoare destinație una pe care să o exploreze în adevăratul sens al cuvântului, nu numai să o viziteze. Din acest motiv, secțiunea „Exploratorii” este sponsorizată, și în acest an, de Vivolis, un brand născut din pasiunea pentru călătorii. În 2013, Vivolis și-a început călătoria cu lansarea singurei platforme full mobile din România destinată rezervărilor online de servicii turistice (bilete de avion, cazare oriunde în lume și pachete super city break) și prin lansarea conceptului de călătorie Aventura Vivolis, concept care propune călătorilor să-şi îndrepte atenţia spre zone mai puțin turistice ale unor țări europene, dar și să aleagă activități inedite în locurile pe care le explorează. În 2015, aventura a continuat cu deschiderea Vivolis Flavors, un restaurant care îți aduce aromele călătoriilor tale trecute sau viitoare într-un meniu pregătit cu atenție, din ingrediente de cea mai bună calitate și condimente din toate colțurile lumii, pentru o experiență culinară de excepție.
Cea de-a doua ediție a HipTrip Travel Film Festival va avea loc anul acesta în perioada 8-11 octombrie la Cinema Union și Cinema Eforie şi va aduce anul acesta la București 25 de filme din 10 țări precum India, Marea Britanie, SUA, Australia, Spania, Germania, Siberia, Canada, Iran și România. 

BlueAir este linia aeriană oficială și partener strategic al HipTrip Travel Film Festival.
Sponsori principali: Vivolis Travel, Vivolis Flavors, 1001 Adventures și Hotel Capitol București.
Parteneri instituționali: Centrul Cultural "Rabindranath Tagore", Arhiva Națională de Filme

HipTrip Travel Film Festival este un proiect derulat de Fundaţia OVI.

0 comentarii: