Cvartetul Bretón la Ateneu - O nouă întâlnire cu muzica de cameră spaniolă - 23 octombrie

Institutul Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul Centrului Naţional de Difuzare Muzicală (CNDM) din Spania și în colaborare cu Filarmonica „George Enescu“, prezintă luni, 23 octombrie, ora 19.00, în Sala mare a  Ateneul Român, cel de-al doilea recital  din cadrul proiectului Europa. Cvartetul de coarde în Spania. Pentru prima oară la București,  Cvartetul Bretón, vine cu un repertoriu în întregime spaniol alcătuit din  lucrări foarte puţin sau deloc cunoscute publicului românesc.
 
Cvartetul Bretón
Anne-Marie North, vioară
Antonio Cárdenas, vioară
Iván Martín, violă
John Stokes, violoncel
 
Program: Juan Crisóstomo Arriaga (1806-1826) - Cvartetul de coardenr. 2 (ca.1823)
Ramón Paus (1959) - Cvartetul de coarde nr. 7 ‘De ultramar’  (2014)
Jesús Guridi (1886-1961) -  Cvartetul de coarde nr. 2 în la minor (1949)
 
Cvartetul  Bretón s-a constituit în 2003, când patru muzicieni cu îndelungată experienţă în domeniul muzicii de cameră au decis să se concentreze pe repertoriul de cvartet abordând lucrări din toate epocile istorice cu accent însă pe cele spaniole contemporane, compoziții semnate, în principal de  Ernesto şi Rodolfo Halffter, Jesus Guridi, Bautista, García Leoz, Tomas Bretón, Orbon, Turina, Julio Gómez, Charles, Aracil, Marco, Greco, Carro, Halffter, Sánchez-Verdú sau Conrado del Campo. Cvartetul  Bretón a participat la o serie de concerte în sălile cele mai importante din Spania: Auditorio Nacional, Fundación March, Fundación Canal, Residencia de Estudiantes, CDMC, Auditorio del Conde Duque, Teatro Albéniz, Auditorio Reina Sofía, El Escorial, Teatros del Canal, Fundación BBVA, Música Antigua Aranjuez, Música/Musika de Bilbao, Săptămâna de Muzică Religioasă din Cuenca, Festivalul de Muzică Spaniolă de la León, Festivalul de la Toledo, Córdoba, Compostela, Badajoz, BBVA din Bilbao, Museo Picasso, festivalurile de la Úbeda, Granada, Santander şi San Sebastián ca și la festivalurile din Cordes en Ballade, din Cuartetos de Luberon (Franţa) şi Sendesaal din Bremen.
 
Formația are o importantă activitate discografică, incluzând integralele Rodolfo Halffter şi Jesús Guridi, cvartetele lui Tomás Bretón (sub marca NAXOS), Alfredo Aracil (Verso), cvintete pentru pian ale lui Padre Soler, împreună cu Rosa Torres-Pardo (Columna) sau muzică de cameră de Juan José Colomer (Instituto Cervantes).
 
Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român. 
Program: Marti - Vineri 12:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75

Prețurile biletelor : 40 cat.I; 35 cat. II
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

0 comentarii: