DISCO BTT: Expoziție Multimedia

DISCO BTT este o expoziție multimedia dedicată perioadei discotecilor comuniste. Expoziţia este o creaţie artistică originală, inspirată din elementele acelor vremuri, ce îşi propune să poarte vizitatorul prin diverse spaţii neconvenţionale. Expoziţia conţine atât exponate reale din anii '70 - '80, precum şi fragmente din atmosfera care le însoţea, folosind mijloace vizuale diverse: muzică, proiecţii video, fotografii, decor, obiecte de recuzită, tipărituri, interviuri.

Spaţiul expozițional e format din 8 încăperi pe care vizitatorul le parcurge, ghidat scenografic. Fiecare încăpăre reprezintă un capitol important în formarea unei imagini de ansamblu asupra a ceea ce a însemnat această perioadă din istoria comunistă.

Nu există ghid, vizită e individuală, nu se formează grupuri de vizitatori, fiecare putând zăbovi oricât în oricare dintre încăperi. Vizita reprezintă o experienţă în primul rând senzorială.

Intrarea este liberă.

Concept expoziție: Iulia Rugină
Consultanță: Sorin Lupașcu
Scenografie: Andreea Popa
Grafică: Andrei-Florian Popa
Construcție decor: Marius Bărdășan
Light design: Alin Popa
Producător: Eugen Matei Lumezianu

Expoziția Multimedia DISCO BTT - Discotecile Comuniste este un proiect co-finanțat de AFCN și se bucură de susținerea 111 Film, Wearebasca, Five's, "Suntem România!", Discotecă și The Light Design. O parte dintre obiectele prezentate vor face parte din viitorul Muzeu al Industriei Electronice Românești.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

0 comentarii: