Grădina Istorică | Deschiderea de toamnă

Nu cu mult timp în urmă, Grădina Istorică era doar o idee îndrăzneață și o schiță cu poveste. Odată primit votul de încredere pentru proiect și acordul de a-l derula, peisajul din spatele serelor de la Grădina Botanică a început să se schimbe semnificativ de la o zi la alta. Ceea ce la început părea a fi un desiș de nepătruns, este azi platforma gazdă pentru viitoarea Grădina Istorică.

Spațiul s-a conturat aproape ca peste noapte folosind cele mai eficiente instrumente:
- dăruirea și puterea de muncă a voluntarilor mici și mari
- sprijinul gazdelor de la Grădina Botanică
- ajutorul echipelor de profesioniști
- și, evident, entuziasmul și bucuria echipei de proiect

Dorim să ne cunoaștem mai bine între noi, toți cei care am participat la conturarea grădinii de până acum și dorim să vă cunoaștem, pe toți cei care sunteți curioși și cu poftă de implicare.

CÂND?
Ne întâlnim sâmbătă, 21 octombrie, în spatele serelor vechi:
- de la 10:00 la 12:00 sunteți invitați la un ATELIER DE POMICULTURĂ ȘI PLANTAT ce promite povești, sfaturi și antrenament la grădină.
- la 12:00 ne adunăm cu toții să povestim despre ce este și ce plănuim să facem pe viitor aici la Grădina Istorică. Și pentru că acum grădina abia prinde contur, ne-am gândit la o expoziție în aer liber care va cuprinde o parte din plantele pe care le vom cultiva, cu descriile lor botanice, fotografii și rețete vechi.
- de la 14:00 la 15:30, deschidem porțile la Centrul de Educație Ecologică, pentru o sesiune scurtă de filme documentare.

CUM?
Pentru o mai bună organizare, dar și pentru că avem LOCURI LIMITATE - 30 la atelierul din prima parte a zilei și 30 la sesiunea de filme documentare - vă rugăm să ne scrieți pe adresa gradinaistorica@gmail.com numele dumneavoastră și intervalul de timp pe care doriți să-l alocați zilei la Grădină.

Grădina Istorică se găsește în cadrul Grădinii Botanice ”D.Brândză” din București din Șoseaua Cotroceni 32, în spatele serelor vechi.

Proiectul este susținut prin Fondul IKEA pentru Mediul Urban, finanțat de IKEA România și gestionat de Fundația Comunitară București.

0 comentarii: