„Țara moartă”, de Radu Jude, în selecția Viennale și IDFA



Eseul-documentar „Țara moartă”, realizat de Radu Jude, face parte din selecția oficială a Vienna Internațional Film Festival și a International Documentary Film Festival Amsterdam.
 
La cea de-a 17-a ediție a Vienna Internațional Film Festival, care va avea loc în perioada 19 octombrie – 2 noiembrie, filmul va beneficia de două proiecții, pe 20 și 21 octombrie.
Documentarul concurează pentru Vienna Film Award, în valoare de 11.000 de euro, acordat de un juriu format din personalități ale industriei austriece de film.
 
La cea de-a 30-a ediție a International Documentary Film Festival Amsterdam, care va avea loc între 15 și 26 noiembrie, „Țara moartă” a fost selectat în secțiunea „Masters”, alături de alte 26 de producții de gen.
 
Documentarul a fost lansat în cinematografele româneşti pe 25 august, după ce a avut premiera internațională în secţiunea „Signs of Life” a Festivalului de Film de la Locarno 2017.
 
Filmul este un eseu documentar compus din mai mult de 500 de fotografii dintre cele peste 8.500 ale colecţiei Costică Acsinte, texte de Emil Dorian şi fragmente din coloana sonoră a filmelor de propagandă din anii '30 - '40.
 
Montajul documentarului este semnat de Cătălin Cristuţiu, sound design-ul de Dana Bunescu, iar consilierea tehnică a fost asigurată de Marius Panduru. Filmul este realizat cu sprijinul lui Cezar Mario Popescu, cel care a descoperit fotografiile lui Costică Acsinte. 
 
Pelicula participăîn competiţia de documentare a celei de-a 61-a ediţii a BFI London Film Festival, care are loc în perioada 4 - 15 octombrie, și în selecția
 
„Between Jewish and Israeli Identity” a Haifa Film Festival, care se va încheia pe 14 octombrie.
„Ţara moartă” este o producţie Hi Film şi Fast Film, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Orange România. Producător este Ada Solomon.

Pagină oficială Facebook: https://www.facebook.com/taramoarta/

0 comentarii: