Descoperiți SECRETS D’HISTOIRE, la TV5MONDE, în fiecare marți, de la 19:40


La final de octombrie, și pe parcursul lunii noiembrie, descoperiți viețile, nu de puține ori surprinzătoare, ale unor personalități care au marcat istoria lumii: de la Cleopatra, la Churchill, trecând prin era amantelor lui Ludovic al XV-lea și prin cea a Femeilor Revoluției Franceze… Pasiune, putere, zvonuri și tragedii.

Celebra emisiune Secrets d'Histoire, prezentată de Stéphane Bern, vine cu ediții speciale în care, prin intermediul documentarului și al imaginilor de arhivă, facem o călătorie în timp.O emisiunie clasică, de tradiție, în fiecare marți, de la 19:40, la TV5MONDE. [În reluare: sâmbăta, de la 15:00.] Secrets d'Histoire este subtitrată în limba română.

Poveștile acestui sezon, în pagina emisiunii, pe site-ul TV5MONDE România [http://bit.ly/2xi5RJp], și mai jos:

GEORGE SAND,
LIBERĂ ȘI PLINĂ DE PASIUNE
O scriitoare extraordinară care, căutându-și independența, adoptă un pseudonim masculin. În tumultoasa sa viață amoroasăapare iubirea cu Frédéric Chopin…
Marți, 31 octombrie, de la 19:40

MAREA DOAMNĂ,
O FEMEIE-REBEL ÎN TIMPUL LUI LUDOVIC AL XIV-LEA
Destinul tragic și romanesc al lui Anne Marie Louise d'Orléans, prințesă miliardară nesupusă, ce se alătură taberei de Frondă împotriva puterii regale. 
Marți, 7 noiembre, de la 19:40

CHURCHILL,
LEUL CU INIMA BLÂNDĂ
Tinerețea petrecută în Palatul Blenheim, povestea de dragoste cu Clémentine, femeia vieții sale, și iubirea pentru literatură, care îi va aduce un Premiu Nobel.
Marți, 14 noiembrie, de la 19:40

CLEOPATRA,
FRUMUSEȚEA FATALĂ
O redutabilă conducătoare a armatei, femeie fatală, Cleopatra va da petreceri somptuoase și îi va cuceri pe cei mai puternici bărbați ai vremii, Iulius Cesar și Marc Antoniu. O întâlnire cu ultima Regină a Egiptului.
Marți, 21 noiembrie, de la 19:40

REGINA MARGOT,
LEGENDA NEAGRĂ
Un mariaj ratat, zvonuri, fantasme, dezmăț, religie… O întoacere la destinul tragic al uneia dintre cele mai fascinante femei din istoria Franței.
Marți, 28 noiembrie, de la 19:40

europe.tv5monde.com/ro
FB

0 comentarii: