UrbanEye Film Festival la cea de-a patra editie



A patra ediție a Festivalului de Film UrbanEye are loc între 1 - 5 noiembrie 2017 la Cinema Elvire Popesco și Apollo111. 
 
UrbanEye este un festival dedicat celor interesați de înțelegerea mediul în care trăiesc. Filmele, atent selecționate, chestionează aspecte legate de viața urbană și oferă publicului posibilitatea să descopere sau să aprofundeze noi idei și abordări ale acesteia.
De-a lungul celor trei ediții UrbanEye de până acum, programul a oferit publicului filme despre locuire, patrimoniu, sustenabilitate, design, dezvoltare urbană și multe altele.
 
Cea de-a patra ediție UrbanEye are loc între 1 - 5 noiembrie 2017 și pune accentul pe subiecte relevante și de actualitate, care aduc în discuție ce conferă calitatea vieții într-un oraș, importanța spațiilor publice centrate pe pietoni, dreptul la locuire, necesitatea reconsiderării patrimoniului recent și land art.  Festivalul aduce în premieră în România filme despre orașe și comunități din țări precum Liban, Cuba, Rusia, India, Danemarca, S.U.A.
 
Programul include filme emoționante și provocatoare, printre care se numără “Taste of Cement” (2017, r. Ziad Kalthoum), despre povestea unor muncitori sirieni în exil, “Citizen Jane: Battle for the City” (2016, r. Matt Tyrnauer), despre Jane Jacobs, cea care a schimbat modul în care privim orașele, sau “Troublemakers: the Story of Land Art”   ( 2015 r. James Crump) despre figurile iconice ale land art-ului. 
 
Ca și până acum, vizionările vor fi urmate de discuții cu invitați speciali din România sau din străinătate. De notat în agendă nu sunt doar filmele, ci și evenimentele conexe: expoziția “Understanding Design”, ateliere de design și ateliere pentru cei mici, tururi ghidate.
 
Pentru mai multe detalii, vizitați urbaneye.ro și pagina de Facebook UrbanEye Film Festival.
Acesta este un proiect al asociației ARTA în dialog, proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural București - Oraș participativ și co-finanțat de Ordinul Arhitecților din România din timbrul arhitecturii.

0 comentarii: