Trofeul Timishort 2017 pleaca in Iran

Gaze / Privire, în regia Farnooshei Samadi, povestea unei femei iraniere care în drumul spre casă este martora unui eveniment neplăcut, este scurtmetrajul câștigător al ediției cu numărul 9 Timishort Film Festival.


Juriul, format din Maja Šuša, directorul artistic al „Bašta fest” (Serbia), Shai Levy, director de imagine (Germania), Ana Maria Pîrvan (producător, România), Seán Breathnach (regizor, Irlanda) și Flavia Dima (critic de film) a oferit și două mențiuni filmelor Nagrada / Premiul (r: Lidija Mojsovska, Macedonia) și Valentina (r: Estevão Meneguzzo, André Felix, Brazilia).

Premiul pentru cel mai bun film românesc a fost câștigat de către filmul Offstage, în regia lui Andrei Huțuleac. O mențiune specială a câștigat Andreea Borțun, pentru Anatema. Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc este oferit de Institutul Cultural Român și este în valoare de 1000 de euro.

Mai jos, lista completă a câștigătorilor TIMISHORT 2017:
Competiție internațională
Trofeul Timishort pentru cel mai bun film: GAZE
Mențiunile speciale ale juriului: THE AWARD, VALENTINA
Competiție națională
Premiul pentru cel mai bun film românesc: OFFSTAGE
Mențiunea specială a juriului: ANATEMA
Videorama
Premiul Videorama pentru cel mai bun film experimental: PENÚMBRIA
Mențiunea specială a juriului: GREEN SCREEN GRINGO
TimiKids
Premiul publicului: THE GIRL AND THE SUN
Premiul publicului: POLSKA WARRIOR

Cea de-a 9-a ediție a Timishort, cel mai important festival de scurtmetraje din vestul României, a avut loc anul acesta în perioada 12-15 octombrie, la Timișoara. Timp de 4 zile, timișorenii au avut ocazia de a vedea peste 80 de scurtmetraje împărțite în 8 secțiuni, 4 dintre ele fiind competiționale: o competiție internațională, una națională, o competiție dedicată filmelor experimentale (Videorama) și competiția de scurtmetraje dedicată filmelor pentru copii (Timikids).


Timishort este organizat de Asociația Română a Filmului Independent (ARFI) din Timișoara cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Timișoara, al Consiliului Județean Timiș și al Centrului Național al Cinematografiei. Partener: Institutul Cultural Român.

0 comentarii: