Made in CZ / Found in RO

Expoziţia Made in CZ / Found in RO prezintă obiecte de origine cehoslovacă şi cehă pentru uz caznic care au fost importate în Romania în ultimii 100 de ani. Expoziţia este un exemplu al relaţiilor comerciale dintre cele două ţări, dar şi un barometru al popularităţii produselor cehoslovace în zona Europei de est.

Numitorul comun al întregului spectacol este designul de produs, care este o disciplină a cărei istorie presupune reapariţia. Pe lângă caracterul istoric al obiectelor expuse, veţi avea ocazia să admiraţi designul specific al obiectelor produse în Cehoslovacia, reprezentat prin cele peste 120 de obiecte, care includ mărci cum ar fi instrumente de lucru Narex, sisteme de încălzire Rukov Rumburk, celebrul proiector Meopta, scaune Toner din Moravské Třebové, alifie împotriva insectelor Alpa, ţesături din Šumperk Moravolen sau produse mai familiare, cum ar fi discurile Supraphon, bicicleta Favorit, băutura digestivă Becherovka, electronicele Tesla, instrumentele de scris Koh-i-Noor, aparatele de gătit Eta, paharele de cristal şi mobilier.

Vă invităm, aşadar, la vernisajul expoziţiei care va avea loc în rotonda foaierului Sălii Mici a Teatrului Naţional Bucureşti (intrarea dinspre blvd. Carol I), joi 26 octombrie, de la ora 17:00. Expoziţia va putea fi vizitată până pe 15 decembrie.

Eveniment organizat de Centrul Ceh şi Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti.

Sponsor princical: BCR

0 comentarii: