În octombrie, savurați Săptămâna gustului, la TV5MONDE



Pentru luna aceasta, TV5MONDE programează emisiuni savuroase: din 9 în 15 octombrie are loc Săptămâna gustului 2017. Emisiuni despre secretele artei culinare, aflate de la maeștri bucătari onorați cu stele Michelin și documentare art de vivre despre ingredientele specifice unei fabuloase mese franțuzești. Totodată, din 7 octombrie, în fiecare sâmbătă, de la 22:00, celebra emisiune-concurs de patiserie Qui sera le prochain grand pâtissier ? / Cine va fi următorul mare patiser? revine cu o nouă ediție.

Cu ocazia Săptămânii gustului, aplicația online a TV5MONDE pentru învățarea și exersarea limbii franceze, Apprendre et Enseigner, va avea exerciții tematice legate de bucătăria franceză, pentru 4 grade diferite de dificultate (aplicația, aici: apprendre.tv5monde.com). Detalii, la finalul materialului.

De asemenea, în fiecare lună, pe site-ul TV5MONDE dedicat specatorilor din România - europe.tv5monde.com/ro – sunt publicate rețete 100% autentic franțuzești.

O delicioasă călătorie în inima lumii Haute Cuisine, în octombrie, la TV5MONDE. Mai jos, programele speciale difuzate de TV5MONDE cu ocazia Săptămânii gustului. Emisiunile au subtitrare în limba română, iar ora menționată este ora României.

QUI SERA LE PROCHAIN GRAND PÂTISSIER ? / CINE VA FI URMĂTORUL MARE PATISER?
Sezonul 4. INEDIT
În fiecare sâmbătă, de la 22:00 
                                                                                 
După succesul extraordinar al celui de-al treilea sezon, concursul de patiserie revine la TV5MONDE cu un al patrulea sezon, și mai savuros!  Nouă candidați intră în concurs, fiecare având speranța că va primi titlul de mare patiser al anului.

UNE ÉCOLE DE CUISINE POUR REBONDIR : LE PARI AMBITIEUX DU CHEF THIERRY MARX
Luni, 9 octombrie, de la 22:00

După o copilărie dificilă, maestrul-bucătar Thierry Marx primește recunoașterea măiestriei sale prin două stele Michelin. Dorind să dea o a doua șansă celor care trec printr-o perioadă dificilă, el alege 35 de elevi pentru a lucra la centrul său de formare gratuită. Timp de trei luni, tinerii învață într-un ritm intensiv, cu o disciplină de fier, pentru a încerca să iasă din închisoare…

LES ARTS DE LA TABLE
Miercuri, 11 octombrie, de la 13:30

În prezent, arta cateringului reprezintă unul dintre terenurile preferate ale designerilor și creatorilor. Cu materii și designuri noi, aceștia combină îndrăzneala, inovația și cercetarea, simbolizând perfect excelența în stil franțuzesc.

VISITES PRIVEES
Miercuri, 11 și 18 octombrie, de la 15:00

Patiserii de ieri şi de azi
·  Macarons Ladurée
·  Plăcintele surorilor Tatin
·  Patiseria Stohrer
Cu: Christophe Michalak, maestru patiser.

Vive le chocolat !
·  Salonul ciocolatei
·  À la mère de famille, cea mai veche ciocolaterie din Paris
·  Aventura ciocolatei, de la consacrarea sa în timpul lui Ludovic al XV-lea

Un fromage, une histoire / O brânză, o poveste
·   Istoria camembert-ului, brânza preferată a francezilor
·   Capra corsicană
·   Brânza „comté'' de la fortăreața Rousses

În pielea marilor maeștri bucătari
·   O zi cu Jean-François Piège: viața de zi cu zi a unui bucătar de excepție
·   Le Procope: cea mai veche cafenea din Paris
·   Apariția servirii în stil rusesc: în epoca servirii în stil franțuzesc, invitații mâncau călduț sau chiar rece

De asemenea, în fiecare zi de octombrie, de la 11:30, de luni până vineri, sunt programate următoarele emisiuni culinare:

Luni: Péché Gourmand
Marți: Le Goût du Pays
Miercuri: Épicerie Fine
Joi: L’épicerie
Vineri: Al Dente

APPRENDRE & ENSEIGNER / Învățați și predați limba franceză cu ajutorul programelor online speciale ale TV5MONDE, cu teme din Săptămâna gustului 

Limba franceză poate fi exersată cu ajutorul aplicațiilor online ale TV5MONDE de învățare și predare a limbii, Apprendre et Enseigner. Utilizatorii pot intra pe apprendre.tv5monde.com pentru a-și testa cunoștințele de limbă franceză. Ei își pot alege unul dintre cele patru nivele de dificultate (A1 / A2 / B1 / B2). Și, dacă tot este luna gastronomiei, acum există ocazia de a descoperi ciocolata roz, un nou tip de ciocolată elaborat de un belgian, la 80 de ani de la lansarea pe piață a ultimului tip de ciocolată (ciocolata albă): exercițiile sunt aici.

Despre TV5MONDE
România este a treia țară, pe plan mondial, ca audiență a TV5MONDE, după Franța și Republica Congo. La nivel mondial, canalul francofon emite prin 9 canale teritoriale distincte și 2 canale tematice, ce ajung în 265 milioane de cămine, cu subtitrare în 12 limbi de circulație internațională.

TV5MONDE emite în România, cu subtitrare în limba română, filme premiate și cinema clasic, seriale originale, emisiuni art de vivre și de savoir-faire (gastronomie, modă, călătorii), documentare (istorie, cultură, descoperiri), divertisment (jocuri televizate, magazine, muzică) și emisiuni informative și de dezbatere. ​

În România, TV5MONDE este în oferta tuturor operatorilor de cablu, cu subtitrare în limba română, din 1990, cu peste 7 milioane de cămine românești conectate la canalul francofon.  

Pentru grila de programe de limbă franceză, cu subtitrare în limba română, difuzate de TV5MONDE în luna octombrie, intrați pe site-ul TV5MONDE România și pe pagina de facebook TV5MONDE România. [Ora menționată este ora României.]

0 comentarii: