Tenebres anunta lansarea albumului de debut si turneul de promovare



Tenebres, trupa de black/gothic/doom metal din Iasi lanseaza primul lor album intitulat “Pain Eternal”. Lansarea va avea loc pe 29 octombrie in cadrul festivalului Rock in Iasi. Trupa va sustine primul concert de lansare  acompaniata de un cor impreuna cu un cvartet,urmand sa dezvaluie si alte surprize. In cadrul evenimentului vor mai concerta si trupele Hiraeth,Beauty and the Rat,Subliminal Damage si Eternal Fire.

 
Cu aceasta ocazie, Tenebres pornesc la drum in primul lor turneu national intitulat “Tour of the Dark Front” care este impartit in doua etape acoperind peste 15 orase. Prima etapa incepe de pe 29 octombrie la Iasi si se va termina pe 17 decembrie in Arad club Nerv.
 
Turneul continua in 2018 incepand cu luna februarie, in Bucuresti. In doua concerte, trupava fi acompaniata de cvartet si cor.Restul detaliilor, date si locatii, vor fi anuntate incepand cu luna ianuarie. Eternal Fire din Bucuresti li se vor alatura celor din Tenebres pentru aceasta parte a turneului.
 
Tricourile, cd-urile si merch-ul trupelor vor fi puse la vanzare in fiecare locatie din turneu. Tricourile pot fi cumparate si online, iar albumul “Pain Eternal” va fi disponibil si in format digital incepand cu luna noiembrie prin platforma bandcamp. Craniile facute manual de catre cei din Tenebres vor putea fi cumparate doar la concerte.
 
Un preview al albumului “Pain Eternal” poate fi ascultat la urmatorul link:

 
Mesajul albumului "Pain Eternal" este inradacinat in drama conditiei umane. Odata cu a sa cadere, corupt de catre raul primordial, omul edenic a capatat liber arbitru in acest joc hazardat al vietii Eros – Thanatos. Astfel, piesele albumului au ca subiect morbiditatea, romantismul si incapabilitatea omului de a-si depasi conditia sa, actionand in favoarea minciunii, chiar daca acesta descopera anumite adevaruri pe parcursul vietii sale.
 
Pain Eternal contine 9 piese si va fi lansat independent de catre trupa, in format CD si digital. Albumul a fost inregistrat in studioul trupei –Imperium Tenebrarum din Iasi, iar mixul, masterul  cat si coperta de album au fost facute de catre Dorian Black, chitaristul formatiei.
 
Tenebres a luat nastere in iarna lui 2015 din cenusa a trei trupe. Trupa si-a inchegat sound-ul in jurul sonoritatilor black, gothic si doom metal pe care le subliniaza cu ajutorul clapelor si a violoncelului. Trupa a mai concertat in Bucuresti,Sofia,Timisoara,Iasi si s-a bucurat de o primire calda din partea publicului cu ocazia primei editii OSTRING si a festivalurilor precum Artists of the Dark,Revolution Fest si Rock’n’Iasi Outdoor edition.
 
Trupa anunta de asemenea un nou membru la clape - Emanuel Filip din trupa God/Beauty and the rat.
 
Playlist Pain Eternal:
1.Anger Divine ( Intro )
2.A Cry In Serenity
3.Reign In Grief
4.Pain Eternal
5.Redemption
6.Twilight of Fate
7.The Gift of Passion & Agony
8. Where Life And Death Entwine
9. Into the End - Soulless Existence ( Outro )
 
Pagina oficiala FB: https://www.facebook.com/pg/TenebresOfficial

0 comentarii: