Gonjasufi live in Control

Artistul american de hip-hop avangardist Gonjasufi va concerta, în premieră în România, weekend-ul acesta: vineri, 12 mai, după ora 21, la București, în Control Club și sâmbătă, 13 mai, de la ora 23, la Cluj-Napoca, în Form Space. Ambele show-uri vor fi deschise de duo-ul hip-hop californian Skrapez.

Gonjasufi live in Control     Gonjasufi at /FORM SPACE

Gonjasufi aka Sumach Ecks, american cu rădăcini mexicane și etiopiene, este un artist versatil, colaborator al casei de discuri Warp, producător talentat, DJ, actor și profesor de yoga.

Activ pe scena hip-hop avangardistă din San Diego încă din anii ’90, Ecks a intrat în atenția Warp Records în 2008, datorită colaborării sale cu muzicianul californian Flying Lotus. A urmat albumul de debut, A Sufi and a Killer (Warp Records, 2010), o colaborare cu producătorul Gaslamp Killer, apoi încă două albume de studio, numeroase colecții de remixuri și EP-uri.


Timbrul unic al vocii lui Ecks, descris de Pitchfork drept „un croncănit înfricoșător, răvășitor, insinuant, un hibrid spiritual între George Clinton și Lead Belly” își lasă amprenta în muzica sa, predominant experimentală, combinând beat-uri urbane cu acorduri psihedelice, acid-funk și garage rock, într-un amalgam artistic ce i-a adus aprecierea criticilor și publicului deopotrivă.


Aflat la finalul unui turneu european de promovare a celui mai recent album, Callus, lansat anul trecut, Gonjasufi va concerta pentru prima dată în România, alături de Skrapez.


 
Piesele lui Gonjasufi sunt niște poțiuni alchimice, în care încap hip-hop, rock sau funk distorsionate, plus o voce care-ți scormonește prin tot spectrul de emoții. – Scena9

Gonjasufi seduce nu doar prin deconstruirea și amestecarea genului trip-hop cu soul, dub, nițel rock psihedelic și noise, ci mai ales prin povestea de viață a omului, care iese în evidență prin dependența de droguri, yoga și retorica încărcată socio-politic din versurile sale. – Art7

http://www.sufisays.com/     Gonjasufi – Vinaigrette (video)

Concertele Gonjasufi din România sunt organizate de Control Club (București) și Form Space (Cluj-Napoca), cu sprijinul OneDay.


Biletele pentru show-ul de la București se pot achiziționa în avans, la prețul de 50 de lei, online prin Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-gonjasufi-live-at-control-club) sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) și librăriile partenere Eventbook: http://eventbook.ro/partners.
Pentru show-ul de la Cluj-Napoca, biletele vor fi disponibile în seara evenimentului, la Form Space (Aleea Stadionului, nr. 2), la prețul de 20 de lei înainte de ora 0.00 și 30 de lei după miezul nopții.

0 comentarii: